Mail

Antinori San Giovanni della Sala Classico Superiore

De Grote Hamersma: 9
Orvieto staat bekend om zijn frisse en zuivere witte wijnen, maar San Giovanni biedt veel meer dan dat. Florale tonen in combinatie met rijp citrusfruit zorgen voor een zeer smakelijke en gelaagde witte wijn. Een van de lekkerste Italiaanse zomerwijnen.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4968
Wijnkaartnaam Antinori San Giovanni della Sala Classico Superiore
Land Italië
Regio Umbrië
Herkomst Umbrië IGT
Jaargang 2020
Druif Grechetto, Pinot Bianco, Procanico, Viognier
Druif omschrijving 50% Grechetto, 25% Procanico, 25% Pinot Bianco en Viognier
Bodemtype Kalk
Vinificatie Elke druif apart gevinficeerd, direct na vergisting geblend.
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Lagering omschrijving Na blending 6 maanden in RVS op de lie (fijne gistcellen blijven in de wijn).
Temperatuur 8 - 10°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Zomerse salades, schaal- en schelpdieren
Sluiting Kurk
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 12,5%
Duurzaamheid Duurzaam werkend
Veganist Nee

Antinori San Giovanni della Sala Classico Superiore

Strogele kleur met groene highlights. Deze Orvieto zorgt voor de nodige afwisseling. Het gebruik van vier verschillende druiven laat een compositie achter die niet te vergelijken valt met een andere witte wijn. De combinatie van de verschillende karakters geeft een geheel eigen geur en smaak. Vol en strak met florale tonen en rijp citrusfruit, een rond karakter en een herkenning van noten. Door zijn jeugdigheid komt een lichte tinteling naar voren in de smaak.

De Grote Hamersma: 9 en sterwijn
Marchesi Antinori staat al 26 generaties aan de top van de Italiaanse wijnbouw. Realiseerde eigenhandig een renaissance en zorgt ervoor dat elke zichzelf respecterende Italiaan daar genoeg reden toe heeft. Beschikt intussen over een rijk scala aan kastelen, domeinen en hectaren. Voornamelijk in Toscane, maar ook over de grens. Bijvoorbeeld in het nabijgelegen Orvieto (Umbrië). Op Castello della Sala maakt de markies deze blend van de lokale grechetto en procanico met de internationale pinot blanc en viognier. Was vorig jaar al een favoriet, maar ook 2020 komt weer buitengewoon goed uit de verf. Wat beter nog zelfs dan vorig jaar. Terwijl de prijs hetzelfde is gebleven. Zulks leidt tot Ster. Heeft tropische ingevingen van ananas met abrikoos. Daarnaast verkwikkende citruszuren en aangename complexiteit. Komt geen hout bij kijken. Wel een fijn amandeltoontje deze reis wat 'm net wat interessanter en vineuzer maakt, om maar even een interessant aandoende wijnterm te gebruiken. Wordt nooit vermoeiend en blijft verrassen. Tot op de laatste slok. Had ook niet anders verwacht: adel verplicht.

Awards

  • 9 De Grote Hamersma (oogst 2019)
  • Best uit de Test - Hubrecht Duijker (oogst 2019)
  • 9 De Grote Hamersma (oogst 2020)
  • 91 punten - Wine Spectator (oogst 2020)

Over Antinori

Wie in Italië 'wijn' zegt, zegt 'Antinori'!. Deze familie maakt al meer dan zes eeuwen wijn. Met respect voor tradities van het Toscaanse land houden al 26 opeenvolgende generaties Antinori zich hiermee bezig. Het is het oog voor traditie en innovatie die het huis Antinori heeft gemaakt tot wat het nu is: de top van Italië.

Ontdek Antinori

Dit is een disclaimer