Mail

Bossi Fedrigotti Mas'Est Marzemino

Heerlijke Ripasso!
Wat deze wijn bijzonder maakt is de Apassimento. Een methodiek zoals bij Ripasso, hergisting met gedroogde druiven. Masi, de uitvinder van deze techniek, beheerst dit als geen ander en maakt er ook op het domein van Bossi Fedrigotti prachtige wijn mee. Gemaakt van de inheemse druif Marzemino. Verwacht géén zoetje in de smaak, want deze wijn is heerlijk droog. Een elegante Apassimento wijn met fruit in het bouquet en aroma’s van rijpe kersen, frambozen en een lichte kruidigheid. Nu al erg lekker en zeker nog 5 jaar op te leggen.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 5211000
Wijnkaartnaam Bossi Fedrigotti Mas'Est Marzemino
Land Italië
Regio Dolomiti
Herkomst IGT Dolomiti
Jaargang 2020
Druif Marzemino
Lagering Deels op grote houten vaten
Temperatuur 16-18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 8 - 10 jaar na het oogstjaar te bewaren.
Wijn & Spijs In combinatie met varkensvlees, (gekruide) worst en goulash komt deze wijn goed tot z'n recht. Ook met wild of lam smaakt deze wijn heerlijk.
Sluiting Kurk
Smaak Licht en fruitig rood
Alcohol 13%
Veganist Ja

Bossi Fedrigotti Mas'Est Marzemino

Diep paars in kleur met een rode zweem. In de neus aroma's van bosvruchten, rode bessen, framboos en pruim. In de smaak komen deze fruitige aroma's goed naar de voorgrond in combinatie met een hint van amandel, dit alles verwerkt in een sappige afdronk.

Awards

  • Winery of the Year in de ‘Tre Bicchieri’ Italian Wine Guides 2018 van Gambero Rosso.

Over Bossi Fedrigotti

De familie Bossi Fedrigotti werkt al jaren samen met het beroemde Wijnhuis Masi. Deze familie maakt al meer dan 300 jaar wijn en leeft al ruim 600 jaar op het landgoed.

Ontdek Bossi Fedrigotti

Dit is een disclaimer