Mail

Cantina Sava Poggio Pasano Malvasia Nera

Zachte Italiaan
Deze wijn weergeeft een van de bijzondere druiven van de Salento peninsula; de Malvasia Nera. Deze druif met een dunne schil bereikt een ultieme rijpheid op de wijngaarden die zijn aangeplant op een bodem met veel klei en kalksteen. Deze bodem zorgt ervoor dat er genoeg water in wordt opgeslagen voor de zeer warme zomer maanden zodat de wijnranken nog steeds genoeg vocht kunnen gebruiken.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4603000
Wijnkaartnaam Cantina Sava Poggio Pasano Malvasia Nera
Land Italië
Regio Puglia
Herkomst I.G.P. Salento
Jaargang 2019
Druif Malvasia Nera
Druif omschrijving 100% Malvasia Nera
Bodemtype Klei
Vinificatie Bij binnenkomst van de oogst worden de de druiven ontsteelt en gekneusd. Alcoholische fermentatie vindt plaats op roestvrijstalen tanks voor 8 tot 10 dagen.
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Lagering omschrijving 6 tot 8 maanden op Amerikaans en Frans eiken.
Temperatuur 16-18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 2 jaar te bewaren
Wijn & Spijs Past goed bij een charcuterie, gegrild vlees en hartige kazen.
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13,5%
Veganist Nee

Cantina Sava Poggio Pasano Malvasia Nera

Diep robijn rood in kleur. In de neus vind je aroma's van rode en zwarte kersen, pruim en kruidige tonen van kruidnagel. In de smaak komen deze fruit tonen mooi naar voren maar is de kruidigheid van de wijn ook zeker aanwezig, dit in samenwerking met de zachte tannines zorgt voor een fijne en middellange afdronk.

Over Cantina Sava

De wijnkelder van Cantina Sava ligt in Salento, de bakermat van de Primitivo druif. Die wordt gecultiveerd volgens de meer dan 2000 jaar oude alberello-methode. Daarbij worden de ranken niet ondersteund met draad- of houtwerk, maar groeien ze in lage, dichte struiken. Het perfecte evenwicht tussen het type bodem, het klimaat en de wijnranken in Sava creëert de ideale omstandigheden

Ontdek Cantina Sava

Dit is een disclaimer