Mail

Cantina Sava Poggio Pasano Sangiovese

Zwoele Sangiovese
Een van de meest veelzijdige druiven van Italie, de Sangiovese druif, heeft ook zeer goede wortels geschoten in de hak van de laars; Puglia. Het warmere klimaat, in vergelijking met Toscane, zorgt ervoor dat de druiven allemaal optimale rijpheid bereiken wat terug te proeven is in deze wijn.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4609000
Wijnkaartnaam Cantina Sava Poggio Pasano Sangiovese
Land Italië
Regio Puglia
Herkomst I.G.P. Puglia
Jaargang 2021
Druif Sangiovese
Bodemtype Klei
Vinificatie Bij binnenkomst van de oogst worden de de druiven ontsteelt. Alcoholische fermentatie vindt plaats op roestvrijstalen tanks voor 10 dagen.
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 16-18°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Goede match met pasta gerechten en gebakken vis.
Sluiting Schroefdop
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13%
Veganist Nee

Cantina Sava Poggio Pasano Sangiovese

Donker paars in kleur met een lichte granaat rode zweem. In de neus sterke fruit aroma's van aardbei en zwarte kers met wat tonen van geroosterde tomaat en oregano. In de smaak komen de hout en koffieboon tonen wat meer naar voren in een licht strakke afdronk.

Over Cantina Sava

De wijnkelder van Cantina Sava ligt in Salento, de bakermat van de Primitivo druif. Die wordt gecultiveerd volgens de meer dan 2000 jaar oude alberello-methode. Daarbij worden de ranken niet ondersteund met draad- of houtwerk, maar groeien ze in lage, dichte struiken. Het perfecte evenwicht tussen het type bodem, het klimaat en de wijnranken in Sava creëert de ideale omstandigheden

Ontdek Cantina Sava

Dit is een disclaimer