Mail

Château de La Chaize Bourgogne Gamay Noir

Mooi gebalanceerde Gamay!
Het befaamde Château de La Chaize maakt deze prachtige Bourgogne in hun kelders bij het dorpje Odenas. In dit zuidelijke deel van de Bourgogne staat i.p.v. de Pinot Noir, de Gamay druif centraal, dit in combinatie met de granieten bodem van de wijngaarden brengt prachtige fruitige wijnen voort. De gemiddeld 30 jaar oude wijnranken voor deze wijn hebben al heel wat mee gemaakt en weten steeds krachtigere druiven voort te brengen. Een bijzonder feitje van deze wijn; bij deze wijn is het toegestaan om de appellatie Bourgogne toe te voegen aangezien de druiven afkomstig zijn uit een Cru gebied. Normaal gesproken zouden ze de appellatie van het Cru gebied krijgen maar omdat deze druiven niet volledig aan de cru eisen voldoen is het alsnog toegestaan op de Bourgogne appellatie toe te voegen op het label.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 8916453
Wijnkaartnaam Château de La Chaize Bourgogne Gamay Noir
Land Frankrijk
Regio Beaujolais
Jaargang 2020
Druif Gamay Noir
Druif omschrijving 100% Gamay Noir
Bodemtype Graniet
Vinificatie RVS
Lagering Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op grote houten vaten
Lagering omschrijving 50% in RVS tanks, 50% in houten foudres
Temperatuur 14-16°C
Bewaarpotentie Op dronk tot 5 jaar na oogstjaar
Wijn & Spijs Kan worden geserveerd met gevogelte, wild en stoofpotten. Ook lekker bij charcuterie en kazen.
Sluiting Kurk
Smaak Licht en fruitig rood
Alcohol 13,5%
Veganist Nee

Château de La Chaize Bourgogne Gamay Noir

Robijn rode kleur met een paarse zweem. In de neus aroma's van aardbeien, bloesem en een lichte kruidige noot van kruidnagel en nootmuskaat. In de smaak rijp rood fruit en een verfijnde zuurgraad zorgen samen met de zachte tannine een mooie afdronk.

Over Château de la Chaize

Château de la Chaize dateert al uit 1676 en werd gedurende 3 eeuwen bewoond door de familie de La Chaize d'Aix. De eerste bewoner was Jean-Francois de la Chaize d'Aix, broer van de beroemde Père Lachaize die biectvader was van Louis XIV, ook wel de Zonnenkoning genoemd.

Ontdek Château de la Chaize

Dit is een disclaimer