Mail

Del Duque Amontillado V.O.R.S.

De sherry van de kenners
Een amontillado met een leeftijd van gemiddeld 30 jaar. Milddroog met aroma’s van noten, gedroogde vijg en dadel. Komt vol en krachtig over. Een amontillado die het goed doet als aperitief, aan tafel en als digestief.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 1921
Wijnkaartnaam Del Duque Amontillado V.O.R.S.
Land Spanje
Regio Jerez de la Frontera
Jaargang 2000
Druif Palomino Fino
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16-18°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Het is een ideale wijn als begeleider van diverse soorten soepen, wit vlees, blauwe vis (tonijn), wilde paddenstoelen en half belegen kazen. Het combineert perfect met groenten zoals asperges en artisjok.
Sluiting Kurk
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 20%

Del Duque Amontillado V.O.R.S.

De Del Duque is een amontillado uit de V.O.R.S. collectie, één van de Very Old Rare Sherry’s van González Byass. Amontillado is een unieke wijn als gevolg van haar dubbele rijpingsproces: ten eerste rijpt deze wijn onder flor, gevolgd door een periode waarin de flor zachtjes aan verdwijnt en de wijn blootgesteld wordt aan oxidatie. Gemaakt van palomino druiven.

De goudbruine wijn is milddroog, heeft aroma’s van noten, gedroogde vijg en dadel en komt vol en krachtig over. De lange, complexe afdronk is pittig en levendig.

Awards

  • Decanter World Wine Awards 2020, 97 punten - Platinum
  • International Wine Challenge 2020, 92 punten - Zilver
  • Mundus Vini, Gold 2016
  • Vinalies Francia, Gold 2016
  • Mundus Vini Gouden Medaille 2019

Over González Byass

González Byass is een familiebedrijf, opgericht in 1835, gewijd aan het maken van premium sherry’s en brandy’s in Jerez, Spanje. Bekende merken zoals Tio Pepe Fino Sherry, of de pareltjes zoals Matusalem of Apostoles hebben González Byass één van Spanje's meest bekende wijnmerken wereldwijd gemaakt. Traditie, onderzoek en kwaliteit zijn de pijlers van dit wijnhuis, die over bijna twee eeuwen aan ervaring beschikt.

Ontdek González Byass

Dit is een disclaimer