Mail

Domaine Billaud-Simon Chablis 1er Cru "Les Vaillons" 2021

Exclusieve 1er Cru Chablis
De wijngaard Vaillons, gelegen op de linkeroever, is een perceel voor echte pioniers. Het is een van de eerste “Climats” is die aan deze kant van de Serein als Premier Cru is geclassificeerd. De wijnen uit deze wijngaard hebben een prachtige balans tussen intense aroma's, elegantie en minerale toetsen. Alle noodzakelijke ingrediënten voor een geweldige Chablis. Na een rijping van 2 of 3 jaar zijn de wijnen nog altijd zeer expressief, maar met een paar jaar verdere rijping zal er een mooie complexiteit ontstaan.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 8916672
Wijnkaartnaam Domaine Billaud-Simon Chablis 1er Cru "Les Vaillons"
Land Frankrijk
Regio Chablis
Jaargang 2021
Druif Chardonnay
Druif omschrijving 100% Chardonnay
Bodemtype Kiezel
Vinificatie RVS
Lagering Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten
Lagering omschrijving 14 tot 16 maanden in RVS en zo nodig een klein gedeelte in Frans eiken.
Temperatuur 10-12°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 10 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Mooi bij een wat stevigere witvis
Sluiting Kurk
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 12,5%

Domaine Billaud-Simon Chablis 1er Cru "Les Vaillons" 2021

Licht goud geel van kleur. In de neus een aromatische complexiteit met aroma's van rijpe grapefruit, limoen en witte bloesem. De smaak is rond en verleidelijk. De lengte is uitstekend en voorzien van aroma’s van fruit gecombineerd met aroma’s van hazelnoten ondersteund door een delicate zuurgraad.

Over Domaine Billaud-Simon

Domaine Billaud Simon verbouwt al sinds 1815 Chardonnay op bijna 17 hectare in het hart van de historische appellatie. De wijngaarden liggen allemaal binnen een straal van 2 kilometer vanaf het wijnhuis, op zowel de linker- als rechteroever van de Serein.
Het Domaine beschikt over vier percelen in de Grand Cru en vier percelen in de Premier Cru. Maar naast Grand & Premier Cru’s staat het huis bekend om de uitmuntende Chablis "Tête d'Or". Deze prestigieuze cuvée is gemaakt van verschillende “Village” percelen met hoogste kwaliteit.

Ontdek Domaine Billaud-Simon

Dit is een disclaimer