Mail

Duorum Late Bottled Vintage Port

Rijp zwart fruit
João Portugal Ramos en zijn vriend Jose Maria Soares Franco, beide befaamde wijnmakers in Portugal, begonnen in 2007 aan het Duorum project in de Douro. Zij maken hier onder andere deze overheerlijke Late Bottled Vintage Port (LBV). Deze LBV port heeft intense en complexe aroma's gedomineerd door rijp zwart fruit, zoals zwarte bes, pruim en cassis. Dit wordt aangevuld met exotisch hout en balsamico-achtige tonen. Perfect als afsluiter van een diner bij harde of blauwader kazen.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 2205000
Wijnkaartnaam Duorum Late Bottled Vintage Port
Land Portugal
Regio Douro
Herkomst Douro DOC
Jaargang 2017
Druif Tinta Roriz , Touriga Franca, Touriga Nacional
Bodemtype Leisteen
Vinificatie Pre-fermentatie op 10-12 graden gedurende 1 dag. Fermentatie op roestvrij staal.
Lagering Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 5 jaar te bewaren
Wijn & Spijs Een heerlijk aperitief dat opzichzelfstaand genoten kan worden.
Sluiting Kurk
Smaak Port
Alcohol 19,5%

Duorum Late Bottled Vintage Port

De Duorum Late Bottled Vintage heeft een rijping ondergaan in eiken houten vaten. Deze port heeft een diepe rode kleur met paarse tonen. Het bevat intense en complexe aroma's gedomineerd door rijp zwart fruit, zoals zwarte bes, pruim en cassis. Dit wordt aangevuld met exotisch hout en balsamico-achtige tonen. Al deze aspecten dragen bij aan een uitstekende complexiteit dat met de tijd nog zal toenemen. Deze karakteristieke kenmerken maken het een krachtige port met een volle body. Een project van twee bevlogen mannen (Duorum betekent 'from two'), die het behoud van dit unieke terroir en de biodiversiteit als hoofddoel stellen.

Over João Portugal Ramos

João Portugal Ramos is een echte icoon in de Portugese wijnwereld en is reeds bijzonder vaak onderscheiden voor zijn wijnen en manier van wijn maken.

Ontdek João Portugal Ramos

Dit is een disclaimer