Mail

Faiveley Chambertin-Clos de Bèze Grand Cru 2021

Het beste van Domaine Faiveley
Sinds de jaren '30 bezit de familie Faiveley de grootste hoeveelheid land in deze appellatie. Ze bezitten drie percelen: "Grands Rangs", "Clos de Bèze Haut" en "Vieilles Vignes". Clos de Bèze is de meest complexe wijn uit hun assortiment en evolueert prachtig in de loop van de tijd om zijn ware potentieel te onthullen . De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd. Het aandeel ontsteelde druiven en hele clusters varieert afhankelijk van de vintage. De wijnen worden dagelijks geperforeerd om kleur, tannines en aroma's uit de schil van de druiven halen. Na een vattingsperiode van 19 dagen is de alcoholische gisting voltooid. De vrijloopwijn wordt afgevoerd met behulp van een zwaartekrachtsysteem terwijl de draf langzaam en voorzichtig wordt geperst om een ​​uitzonderlijk zuivere pers te verkrijgen wijn. De wijnen rijpen 16-18 maanden in Franse eikenhouten vaten (60% nieuwe eik en 40% vaten voor één wijn) die zijn geselecteerd vanwege hun fijne korrel en matige toast. de wijnen worden in onze kelders gerijpt bij een constante, natuurlijke hygrometrie en temperatuur.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 8916625
Wijnkaartnaam Faiveley Chambertin-Clos de Bèze Grand Cru
Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Herkomst Clos des Cortons Faiveley
Jaargang 2021
Druif Pinot Noir
Druif omschrijving 100% Pinot Noir
Bodemtype Mergel
Vinificatie 19 dagen in houten cuves
Lagering 100% op grote houten vaten
Lagering omschrijving 16-18 maanden op Frans eiken, 60% nieuw en 40% gebruikte vaten.
Temperatuur 16°C
Bewaarpotentie 10 tot 25 jaar
Wijn & Spijs Combineert goed met foie gras, wild gevogelte en truffels
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14,5%
Veganist Nee

Faiveley Chambertin-Clos de Bèze Grand Cru 2021

Intense robijnrode tint en complexe neus met fruitige en geroosterde tonen. Het gehemelte is krachtig, elegant en onderscheidend met soepele maar directe tannines en een opmerkelijk lange enelegante afwerking.

Over Domaine Faiveley

Al 200 jaar de haute couture van de Bourgogne. Domaine Faiveley werd in 1825 door Pierre Faiveley opgericht en is ondertussen uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze en gerenommeerde wijnbedrijven in de Bourgogne.

Ontdek Domaine Faiveley

Dit is een disclaimer