Mail

Faiveley Chambertin-Clos de Bèze "Les Ouvrées Rodin" Grand Cru 2021

Meest exclusieve Faiveley
Afkomstig uit een perceel "Vieilles Vignes" (60 jaar oud), wordt "Les Ouvrées Rodin" gekenmerkt door zijn elegante tannines en delicate structuur. Edmée Sirieys, de overgrootmoeder van Erwan Faiveley, had familiebanden met kunstenaar Maurice Fenaille. In 1885 werd hij de beschermheilige van Auguste Rodin. ter nagedachtenis aan de unieke relatie met Auguste Rodin en als eerbetoon aan de tijdloze werken van hem noemden Faiveley deze nieuwe parel van de Côte de Nuits: "Les Ouvrées Rodin"

De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd. Het aandeel ontsteelde druiven en hele clusters varieert afhankelijk van de vintage. De wijnen worden dagelijks geperforeerd om kleur, tannines en aroma's uit de schil van de druiven halen. Na een vattingsperiode van 19 dagen is de alcoholische gisting voltooid. De vrijloopwijn wordt afgevoerd met behulp van een zwaartekrachtsysteem terwijl de draf langzaam en voorzichtig wordt geperst om een ​​uitzonderlijk zuivere pers te verkrijgen wijn. De wijnen rijpen 16-18 maanden in Franse eikenhouten vaten (60% nieuwe eik en 40% vaten voor één wijn) die zijn geselecteerd vanwege hun fijne korrel en matige toast. de wijnen worden in onze kelders gerijpt bij een constante, natuurlijke hygrometrie en temperatuur.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 8916626
Wijnkaartnaam Faiveley Chambertin-Clos de Bèze Grand Cru "Les Ouvrées Rodin"
Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Herkomst Chambertin-Clos de Bèze
Jaargang 2021
Druif Pinot Noir
Druif omschrijving 100% Pinot Noir
Bodemtype Mergel
Vinificatie 19 dagen in houten cuves
Lagering 100% op grote houten vaten
Lagering omschrijving 16-18 maanden op Frans eiken, 60% nieuw en 40% gebruikte vaten.
Temperatuur 16°C
Bewaarpotentie 10 tot 25 jaar
Wijn & Spijs Combineert goed met foie gras, wild gevogelte en truffel risotto
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 13,5%
Veganist Nee

Faiveley Chambertin-Clos de Bèze "Les Ouvrées Rodin" Grand Cru 2021

Diep robijnrode tint met paarsachtige glanzen. De complexe neus biedt een combinatie van zwart fruit, kruiden en bloemige noten. De levendige smaak vertoont uitzonderlijke spanning, elegante tannines, een vleugje noten van witte peper en menthol. Les Ouvrées Rodin is een intense, diepe, soepele, elegante en subtiele wijn en een perfecte weerspiegeling van het karakter van zijn historische terroir.

Over Domaine Faiveley

Al 200 jaar de haute couture van de Bourgogne. Domaine Faiveley werd in 1825 door Pierre Faiveley opgericht en is ondertussen uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze en gerenommeerde wijnbedrijven in de Bourgogne.

Ontdek Domaine Faiveley

Dit is een disclaimer