Mail

Faiveley Chambolle-Musigny

Fruitige Bougogne!
Het dorp Chambolle ontstond in de 12e eeuw, toen kerkleden vlak bij Clos Vougeot aan het werk waren voor de monniken van Cîteaux. Zoals veel dorpen in de Côte de Nuits aan het einde van de 19e eeuw, koos Chambolle ervoor om de naam van zijn beste Cru aan de naam van het dorp, en werd Chambolle-Musigny in 1878. De druiven worden met de hand gesneden en gesorteerd. Het aandeel ontsteelde druiven en hele clusters varieert afhankelijk van de vintage. De wijnen worden dagelijks geperst om kleur, tannines en aroma's uit de schil van de druiven halen. Na een vattingsperiode van 19 dagen is de alcoholische gisting voltooid. De vrijloopwijn wordt afgevoerd met behulp van een zwaartekrachtsysteem terwijl de draf langzaam en voorzichtig wordt geperst om een ​​uitzonderlijk zuivere pers te verkrijgen wijn. De wijnen rijpen 14 maanden in Franse eikenhouten vaten (20-30% nieuwe eik) die
geselecteerd vanwege hun fijne korrel en matige toast. De wijnen rijpen in onze kelders bij consistente, natuurlijke hygrometrie en temperatuur. De wijnen rijpen 2 maanden in vaten op het einde van het verouderingsproces.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 8916404
Wijnkaartnaam Faiveley Chambolle-Musigny
Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Herkomst Chambolle-Musigny
Jaargang 2020
Druif Pinot Noir
Druif omschrijving 100% Pinot Noir
Bodemtype Kalk
Vinificatie 19 dagen in houten vaten
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Lagering omschrijving 14 maanden op Frans eiken (23-30% nieuw eiken)
Temperatuur 14-16°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 4 tot 6 jaar te bewaren
Wijn & Spijs Perfect bij rood vlees
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13,5%
Duurzaamheid Duurzaam gecertificeerd
Veganist Nee

Faiveley Chambolle-Musigny

Een prachtige, briljante granaatrode kleur. De neus is erg mooi met houtachtige en fruitige tonen. Het geheel is zeer aangenaam. In de mond vinden we gegrilde en fruitige, zeer rijpe kersenaroma's. De tannines zijn aanwezig zonder te opdringerig of agressief te zijn. Een elegante wijn, fijn en onderscheidend.

Over Domaine Faiveley

Al 200 jaar de haute couture van de Bourgogne. Domaine Faiveley werd in 1825 door Pierre Faiveley opgericht en is ondertussen uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze en gerenommeerde wijnbedrijven in de Bourgogne.

Ontdek Domaine Faiveley

Dit is een disclaimer