Mail

Faiveley Chambolle Musigny 1er Cru "Les Amoureuses" 2020

Aan het randje van de top!
Het perceel "Les Amoureuses" ligt net onder de beroemde Musigny Grand Cru. De druiven worden met de hand gesneden en gesorteerd. Het aandeel ontsteelde druiven en hele clusters varieert afhankelijk van de vintage. De wijnen worden dagelijks geperst om kleur, tannines en aroma's uit de schil van de druiven halen. Na een vattingsperiode van 19 dagen is de alcoholische gisting voltooid. De vrijloopwijn wordt afgevoerd met behulp van een zwaartekrachtsysteem de draf langzaam en voorzichtig wordt geperst om een ​​uitzonderlijk zuivere pers te verkrijgen wijn. De wijnen rijpen 14 maanden in Franse eikenhouten vaten (40-50% nieuwe eik) die geselecteerd vanwege hun fijne korrel en milde toast. De wijnen rijpen in onze kelders bij consistente, natuurlijke hygrometrie en temperatuur. De wijnen rijpen 2 maanden in vaten op het einde van het verouderingsproces.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 8916407
Wijnkaartnaam Faiveley Chambolle Musigny 1er Cru "Les Amoureuses"
Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Herkomst Côte de Nuits
Jaargang 2020
Druif Pinot Noir
Druif omschrijving 100% Pinot Noir
Bodemtype Kalk
Vinificatie 19 dagen in houten vaten
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Lagering omschrijving 16 maanden op Frans eiken (40-50% nieuw eiken)
Temperatuur 14-16°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 7 tot 10 jaar te bewaren
Wijn & Spijs Perfect bij mooie kazen,
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13,5%
Duurzaamheid Duurzaam gecertificeerd
Veganist Nee

Faiveley Chambolle Musigny 1er Cru "Les Amoureuses" 2020

Granaatrode kleur met paarse tinten. De neus is bijzonder expressief en onthult complex aroma's van rijp fruit (framboos) en kruiden en geroosterde en rokerige tonen. In de mond is deze wijn zeer fijn en elegant met aroma's van wild fruit (bramen) en kruiden en een subtiele eik.

Over Domaine Faiveley

Al 200 jaar de haute couture van de Bourgogne. Domaine Faiveley werd in 1825 door Pierre Faiveley opgericht en is ondertussen uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze en gerenommeerde wijnbedrijven in de Bourgogne.

Ontdek Domaine Faiveley

Dit is een disclaimer