Mail

Faiveley Clos-de-Vougeot Grand Cru 2021

Grand Cru met een rijke historie
In de Middeleeuwen hebben de monniken van Cîteaux gewerkt aan deze Clos, die is omgeven door kleine droge stenen muren. Het kostte hen meer dan 2 eeuwen om het Clos te bouwen zoals we die nu kennen.
De afbakening van het Clos werd gedefinieerd in de 14e eeuw en de grensmuur werd gebouwd in de 15e eeuw. 82 eigenaren delen momenteel de 50 hectare van dit iconische Bourgondische clos.
Faiveley bezit hier 3 percelen, een indicatie van de pure complexiteit van Bourgogne. 2 pakketten zijn gelegen in het onderste deel van het clos en in het centrum van het clos dichtbij het kasteel.. De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd. Het aandeel ontsteelde druiven en hele clusters varieert afhankelijk van de vintage. De wijnen worden dagelijks geperforeerd om kleur, tannines en aroma's uit de schil van de druiven halen. Na een vattingsperiode van 19 dagen is de alcoholische gisting voltooid. De vrijloopwijn wordt afgevoerd met behulp van een zwaartekrachtsysteem terwijl de draf langzaam en voorzichtig wordt geperst om een ​​uitzonderlijk zuivere pers te verkrijgen wijn. De wijnen rijpen 16-18 maanden in Franse eikenhouten vaten (60% nieuwe eik en 40% vaten voor één wijn) die zijn geselecteerd vanwege hun fijne korrel en matige toast. de wijnen worden in onze kelders gerijpt bij een constante, natuurlijke hygrometrie en temperatuur.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 8916634
Wijnkaartnaam Faiveley Clos-de-Veugeot Grand Cru
Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Herkomst Clos de Veugeot
Jaargang 2021
Druif Pinot Noir
Druif omschrijving 100% Pinot Noir
Bodemtype Mergel
Vinificatie 19 dagen in houten cuves
Lagering 100% op grote houten vaten
Lagering omschrijving 16-18 maanden op Frans eiken, 60% nieuw en 40% gebruikte vaten.
Temperatuur 16°C
Bewaarpotentie 10 tot 25 jaar
Wijn & Spijs Combineert goed met wild gevogelte en zachte kazen
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14,5%
Veganist Nee

Faiveley Clos-de-Vougeot Grand Cru 2021

Diep robijnrood van kleur. In de neus complexe fruitige en bloemige aroma's van rozen, rode kersen en viooltjes met een subtiele hint van eikenhout in de neus. De aanzet in de smaak is soepel, ondanks de krachtige tannines welke een verfijnde lange afdronk geven.

Over Domaine Faiveley

Al 200 jaar de haute couture van de Bourgogne. Domaine Faiveley werd in 1825 door Pierre Faiveley opgericht en is ondertussen uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze en gerenommeerde wijnbedrijven in de Bourgogne.

Ontdek Domaine Faiveley

Dit is een disclaimer