Mail

Faiveley Corton-Charlemagne Grand Cru 2021

Absolute top van de Bourgogne
Volgens de legende was de heuvel van Corton ooit uitsluitend beplant met rode druivenrassen en dat Karel de Grote zelf een voorliefde had voor deze wijnen. Helaas zijm de rode druivenrassen verdwenen. Karel de Grote besloot daarom de wijngaarden te herplanten met witte druiven om zijn favoriete wijn te blijven drinken. De Faiveley familie kocht dit perceel in 1874 samen met de Corton "Clos des Cortons Faiveley" Grand Cru Monopole. De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd. De most wordt geëxtraheerd met een pneumatische pers alvorens te worden afgewikkeld. Vinificatie duurt 4 weken en vindt plaats in Franse eikenhouten vaten (50-60% waarvan nieuw eiken) in onze kelders bij constante, natuurlijke temperaturen. De wijnen worden vaak geroerd om de wijn in contact te houden met de droesem en vervolgens te rijpen voor 18 maanden. Hierdoor kunnen ze ook een uitstekende spanning en aromatische complexiteit behouden als een zacht, delicaat gehemelte.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 8916636
Wijnkaartnaam Faiveley Corton-Charlemagne Grand Cru
Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Herkomst Corton-Charlemagne
Jaargang 2021
Druif Chardonnay
Druif omschrijving 100% Chardonnay
Vinificatie 4 weken en vindt plaats in Franse eikenhouten vaten (50-60% waarvan nieuw eiken)
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Lagering omschrijving 18 maanden
Temperatuur 12-14°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog tot 15 jaar na oogstjaar te bewaren.
Wijn & Spijs Lekker bij Zalm, kreeft en truffel
Sluiting Kurk
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 13,5%

Faiveley Corton-Charlemagne Grand Cru 2021

Diep goud geel in kleur. De neus onthult eiken, fruitige en bloemige tonen. De smaak is geconcentreerd en evenwichtig met uitstekende aromatische persistentie.

Over Domaine Faiveley

Al 200 jaar de haute couture van de Bourgogne. Domaine Faiveley werd in 1825 door Pierre Faiveley opgericht en is ondertussen uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze en gerenommeerde wijnbedrijven in de Bourgogne.

Ontdek Domaine Faiveley

Dit is een disclaimer