Mail

Faiveley Gevrey-Chambertin "Vieilles Vignes"

Intense aroma's uit Gevrey-Chambertin
Door koninklijk besluit van Louis-Philippe werd de naam "Chambertin" toegevoegd aan de naam van het dorp en het werd officieel "Gevrey-Chambertin" in 1847. Faiveley's perceelselectie van oude wijnstokken van meer dan 35 jaar oud produceren een uitzonderlijk intense en aromatische wijn. De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd. Het aandeel ontsteelde druiven en hele clusters varieert afhankelijk van de vintage. De wijnen worden dagelijks geperst om kleur, tannines en aroma's uit de schil van de druiven halen. Na een vattingsperiode van 19 dagen is de alcoholische gisting voltooid. De vrijloopwijn wordt afgevoerd met behulp van een zwaartekrachtsysteem
terwijl de draf langzaam en voorzichtig wordt geperst om een ​​uitzonderlijk zuivere pers te verkrijgen. De wijnen rijpen 14 maanden in Franse eikenhouten vaten (20-30% nieuwe eik) die geselecteerd zijn vanwege hun fijne korrel en gematigde toast. De wijnen rijpen in de kelders bij consistente, natuurlijke hygrometrie en temperatuur.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 8916418
Wijnkaartnaam Faiveley Gevrey-Chambertin Vieilles Vignes
Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Herkomst Gevrey-Chambertin
Jaargang 2020
Druif Pinot Noir
Bodemtype Klei
Vinificatie 19 dagen in houten cuves
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Lagering omschrijving 16 maanden op Frans eiken, 20 a 30% nieuwe vaten
Temperatuur 14-16°C
Bewaarpotentie 15 a 20 jaar
Wijn & Spijs Uitmuntend bij beef bourguignon en oude kazen
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 13%
Veganist Nee

Faiveley Gevrey-Chambertin "Vieilles Vignes"

Diep robijnrode tint met een intense en complexe neus gekenmerkt door rood fruit, toast en subtiele geroosterde tonen. De smaak is rijk en rond met een stevige structuur en directe tannines. Deze opmerkelijk krachtige wijn biedt een zijdezacht mondgevoel en een uitzonderlijke lengte.

Over Domaine Faiveley

Al 200 jaar de haute couture van de Bourgogne. Domaine Faiveley werd in 1825 door Pierre Faiveley opgericht en is ondertussen uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze en gerenommeerde wijnbedrijven in de Bourgogne.

Ontdek Domaine Faiveley

Dit is een disclaimer