Mail

Faiveley Latricières-Chambertin Grand Cru 2021

Grand Cru uit het zuiden van Gevrey-Chambertin
Dit klimaat werd in de middeleeuwen "Petite Merveille" (Klein Wonder) genoemd, een teken van de hoge kwaliteit van de hier geproduceerde wijnen. "Latricières-Chambertin" dateert uit 1508 en is de meest zuidelijke Grand Cru in Gevrey-Chambertin. Deze wijn onthult een uitzonderlijke balans tussen mineraliteit (die doet denken aan Clos de la Roche) en diepte (in stijl bijna Chambertin). De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd. Het aandeel ontsteelde druiven en hele clusters varieert afhankelijk van de vintage. De wijnen worden dagelijks geperst om kleur, tannines en aroma's uit de schil van de druiven halen. Na een vattingsperiode van 19 dagen is de alcoholische gisting voltooid. De vrijloopwijn wordt afgevoerd met behulp van een zwaartekrachtsysteem terwijl de draf langzaam en voorzichtig wordt geperst om een ​​uitzonderlijk zuivere pers te verkrijgen wijn. De wijnen rijpen 16-18 maanden in Franse eikenhouten vaten (60% nieuwe eik en 40% vaten voor één wijn) die zijn geselecteerd vanwege hun fijne korrel en gematigde toast. de wijnen worden in onze kelders gerijpt bij een constante, natuurlijke hygrometrie en temperatuur.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 8916642
Wijnkaartnaam Faiveley Latricières-Chambertin Grand Cru
Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Herkomst Latricières-Chambertin
Jaargang 2021
Druif Pinot Noir
Druif omschrijving 100% Pinot Noir
Bodemtype Kalk
Vinificatie 19 dagen in houten vaten
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Lagering omschrijving 16-18 maanden op Frans eiken (60% nieuw eiken)
Temperatuur 16°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 10 tot 25 jaar te bewaren
Wijn & Spijs Perfect bij kwartel, duif en kalkoen
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13,5%
Duurzaamheid Duurzaam gecertificeerd
Veganist Nee

Faiveley Latricières-Chambertin Grand Cru 2021

Intense robijnrode tint en complexe neus met rijke geroosterde tonen en kruiden. het gehemelte opent met rijke, zijdezachte tannines die plaats maken voor een krachtige en complexe structuur.

Over Domaine Faiveley

Al 200 jaar de haute couture van de Bourgogne. Domaine Faiveley werd in 1825 door Pierre Faiveley opgericht en is ondertussen uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze en gerenommeerde wijnbedrijven in de Bourgogne.

Ontdek Domaine Faiveley

Dit is een disclaimer