Mail

Finca Constancia Selección

De Grote Hamersma: 8
De 'huisblend' van Finca Constancia, gemaakt uit vele druivensoorten die groeien op het estate. Iedere druivensoort levert zijn bijdrage aan de blend, waardoor het geheel meer is dan de onafhankelijke delen. Fraaie Spaanse wijn, krachtig, maar toch ook elegant.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 1702
Wijnkaartnaam Finca Constancia Selección
Land Spanje
Regio Vino de la Tierra Castilla
Jaargang 2017
Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Graciano, Syrah / Shiraz, Tempranillo
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16-18°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Prachtig bij gerechten met rood
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 14%

Finca Constancia Selección

Intense kersenrode kleur. In de neus complex fruit en rijke specerijen. Tempranillo zorgt voor cassis, structuur en zoethout. Cabernet Sauvignon geeft kracht, lengte en aroma’s van cranberries, pruimenjam en truffel. Syrah is verantwoordelijk voor de frisheid, de intense kleur, het wilde fruit en de mineralen. Cabernet Franc is voor de elegantie, kersen en viooltjes. Graciano zorgt voor de zuurgraad en het bosfruit en tot slot zorgt de Petit Verdot voor de tannines en de afdronk. De smaak is krachtig, elegant en goed gestructureerd.

Oordeel De Grote Hamersma: 8
Manuel M. González had het in 1836 al helemaal in de smiezen: 'Ik weet geen beter manier om business te doen dan het maken van wijn en daar zal ik mijn hele leven aan wijden.' Het staat achterop de fles dus Manuel zal ongetwijfeld iets met dit domein van doen hebben. Zijn nazaten zorgen er in ieder geval voor dat hij zich niet hoeft om te keren in zijn graf. Prima multiculti blend van een handvol druiven dat op de finca een thuis gevonden heeft. Zoetig, zacht en bessig fruit. Cassis, bosvruchten, een vriendelijke grom van de cabernet franc, een opfrissend kersenzuurtje van de graciano en een vanille-specerijgedachte vanaf het eikenhout.

Awards

  • Mundus Vini - Goud (oogst 2016)
  • Mundus Vini - Het beste van de show castilla (oogst 2019)
  • Internationaal Wijn & Spirits competitie – Zilver (oogst 2018)
  • Top 100 beste koop - Wine enthusiast (oogst 2017)
  • Vier sterren Perswijn 2014
  • 8 De Grote Hamersma (oogst 2016)

Over Finca Constancia

Deze prachtige winery, met de nieuwste technieken, opende haar deuren in mei 2006 en straalt moderniteit, klasse en kwaliteit uit.
Deze wijnen kenmerken zich door fruit, finesse, frisheid en een nieuwe stijl, gemaakt met de modernste technieken en van de beste Spaanse en internationale druivenrassen.

Ontdek Finca Constancia

Dit is een disclaimer