Mail

Fournier MMM Chenin Blanc

Rijk, fris en heerlijk
Fournier Père et Fils is van oorsprong een familiebedrijf uit Verdigny (opgericht in 1950) en is zo’n 10 jaar geleden gekocht door de Nederlander Joost van der Does de Willebois. De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in het bedrijf met als doel om nog betere wijnen te maken. Deze verfijnde, elegante Chenin Blanc geeft een wijn vol met tonen van zacht boomgaardfruit en zachte, frisse zuren in de afdronk.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4304000
Wijnkaartnaam Fournier MMM Chenin Blanc
Land Frankrijk
Regio Loire
Herkomst I.G.P. Val de Loire
Jaargang 2020
Druif Chenin Blanc
Bodemtype Klei
Vinificatie De druiven worden in de vroege herst geoogst. 2/3 van het sap krijgt een vinificatie op koude temperatuur (13-16 C) in tanks en 1/3 deel fermenteert in houten vaten.
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 8 - 10°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Mooie combi bij zoetwatervis (Snoek), Hollandse garnalen en diverse groentes (artisjokken!)
Sluiting Schroefdop
Smaak Romig en elegant wit
Alcohol 12%
Veganist Nee

Fournier MMM Chenin Blanc

Deze wijn heeft aroma's van gele appel, peer en limoen en een vriendelijke en toegankelijke smaak. Je proeft de uitstekende balans tussen het genoemde fruit en de frisse, aanwezige zuren.

Over Domaine Fournier

De wijnen van Fournier zijn bekend in meer dan 65 landen vanwege hun constante hoge kwaliteit. De wijnen hebben al vele prijzen gewonnen, zoals het "Concours Mondial du Sauvignon Blanc" en ontvangen mooie recensies in vele nationale en internationale gidsen en tijdschriften.

Ontdek Domaine Fournier

Dit is een disclaimer