Mail

Fournier Sancerre Verdigny - La Chaudouillonne

30-50 jaar oude wijnstokken
Fournier Pére et Fils is van oorsprong een familiebedrijf uit Verdigny (opgericht in 1950) en is zo’n 10 jaar geleden gekocht door de Nederlander Joost van der Does de Willebois. De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in het bedrijf met als doel om nog betere wijnen te maken. Uitzonderlijke Sancerre gemaakt van Sauvignon Blanc druiven afkomstig van 30-50 jaar oude wijnstokken, complexe neus, vol van smaak met een zeer intense afdronk.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 433016
Wijnkaartnaam Fournier Sancerre Verdigny - La Chaudouillonne
Land Frankrijk
Regio Loire
Jaargang 2016
Druif Sauvignon Blanc
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Perfect bij de wat stevigere visgerechten met rijke sauzen, schelp- en schaaldieren en rijpere geitenkazen.
Sluiting Kurk
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 14%

Fournier Sancerre Verdigny - La Chaudouillonne

Goudgeel van kleur. Een mooie ontwikkelde neus met aroma's van gedroogde amandelen, zuivel en rijp citrusfruit. Vol van smaak, complex met een zeer frisse en intense afdronk.

Over Domaine Fournier

De wijnen van Fournier zijn bekend in meer dan 65 landen vanwege hun constante hoge kwaliteit. De wijnen hebben al vele prijzen gewonnen, zoals het "Concours Mondial du Sauvignon Blanc" en ontvangen mooie recensies in vele nationale en internationale gidsen en tijdschriften.

Ontdek Domaine Fournier

Dit is een disclaimer