Mail

JCP Maltus PEZAT Bordeaux Blanc

Fantastische witte Bordeaux
Ook bij de witte Bordeaux wordt het blenden in ere gehouden, zo ook bij deze PEZAT van JCP Maltus waar ze een op Sauvignon Blanc gebaseerde blend maakten en deze verrijken met Sémillon en Muscadelle. Op 'advies' van Robert Parker zijn ze bij Maltus ook een witte variant gaan maken van de PEZAT naast de succesvolle rode variant omdat dit precies was waar de markt om vroeg. De druiven voor deze prachtige witte Bordeaux zijn afkomstig van wijngaarden gelegen ten zuiden van de rivier de Dordogne waar veel mineralen en stenen terug zijn te vinden in de bodem waardoor de wijn een fantastische frisheid heeft.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 8916771
Wijnkaartnaam JCP Maltus PEZAT Bordeaux Blanc
Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Jaargang 2022
Druif Muscadelle, Sauvignon Blanc, Sémillon
Druif omschrijving 55% Sauvignon Blanc, 30% Sémillon, 15% Muscadelle
Bodemtype Alluviaal
Vinificatie RVS
Lagering Onbekend
Lagering omschrijving Onbekend
Temperatuur 10-12°C
Bewaarpotentie 3-5 jaar
Wijn & Spijs Heerlijk bij lichte pasta gerechten en vis gerechten.
Sluiting Kurk
Smaak Fruitig en aromatisch wit
Alcohol 13%
Duurzaamheid Traditioneel werkend
Veganist Nee

JCP Maltus PEZAT Bordeaux Blanc

Helder groengeel van kleur. In de neus aroma's van kruisbes, passievrucht, abrikoos, grapefruit, limoen en een hint van gras en vuursteen. De smaak is complex en heeft een lichte structuur die samen met de citrus aroma's een mooi gelaagde, frisse afdronk geven.

Over JCP Maltus

Dit jonge wijnhuis in de Saint-Emilion regio heeft binnen een zeer korte tijd een enorme reputatie opgebouwd en al meerdere hoge scores behaalt van Robert Parker. Jonathan Maltus is begin jaren 90 als Garagiste begonnen met een kleine wijngaard en vind dat goede wijn op kwaliteit beoordeeld moet worden zonder dat hier een 17e eeuws château of bekende naam aan te pas hoeft te komen.

Ontdek JCP Maltus

Dit is een disclaimer