Mail

JCP Maltus Le Dôme Saint-Émilion Grand Cru

Dé topper van JCP Maltus
Dé topper van Maltus! Le Dôme is afkomstig van een Single Vineyard van slechts 3,20 hectare groot, beplant met 80% Cabernet Franc en 20% Merlot. De wijnranken zijn tussen 1960 en 1970 aangeplant op een ondergrond met ijzerafzettingen en een uitstekende drainage. De wortels zoeken hierdoor tot grote diepte naar de juiste hoeveelheid water en krijgen de juiste grondstoffen binnen om de mooiste aroma's te produceren. Dit schitterende perceel ligt naast de wijngaarden van Château Angelus, dat jaar in, jaar uit wordt erkend als een Saint-Émilion Premier Grand Cru Classé A & B. Le Dôme speelde een belangrijke rol in de garagisten-beweging van de jaren 90 en is één van de drie Saint-Émilion Grand Crus die ieder jaar de uitdaging aangaan om de befaamde Cru Classés te evenaren of zelfs te overtreffen. Dit doen ze overigens met een wijn die het hoogste percentage Cabernet Franc gebruikt in de blend binnen de Sain-Émilion appellatie.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 8916766
Wijnkaartnaam JCP Maltus Le Dôme Saint-Émilion Grand Cru
Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Herkomst Saint-Émilion Grand Cru
Jaargang 2021
Druif Cabernet Franc, Merlot
Druif omschrijving 80% Cabernet Franc, 20% Merlot
Bodemtype Zand
Vinificatie RVS, malolactische fermentatie in Frans eikenhouten vaten
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Lagering omschrijving Onbekend
Temperatuur 16-18°C
Bewaarpotentie 30+ jaar na oogstjaar
Wijn & Spijs Fantastisch bij gegrild rood vlees en stoofschotels
Sluiting Kurk
Smaak Vol en houtgelagerd rood
Alcohol 15%
Duurzaamheid Traditioneel werkend
Veganist Nee

JCP Maltus Le Dôme Saint-Émilion Grand Cru

Diep paars in kleur. In de neus expressieve aroma's van, bramen, zwarte kers, cassis, viooltjes en een hint van pure chocolade. De smaak is krachtig en heeft een volle structuur met een hint van eikenhout en een lange afdronk.

Awards

  • Robert Parker - 99 Punten (oogst 2016)
  • Robert Parker - 97 Punten (oogst 2018)

Over JCP Maltus

Dit jonge wijnhuis in de Saint-Emilion regio heeft binnen een zeer korte tijd een enorme reputatie opgebouwd en al meerdere hoge scores behaalt van Robert Parker. Jonathan Maltus is begin jaren 90 als Garagiste begonnen met een kleine wijngaard en vind dat goede wijn op kwaliteit beoordeeld moet worden zonder dat hier een 17e eeuws château of bekende naam aan te pas hoeft te komen.

Ontdek JCP Maltus

Dit is een disclaimer