Mail

Lapostolle Pisco

Best White Spirit in the World!
Lapostolle Pisco is een Chileens distillaat van witte druiven. Wereldberoemd als Pisco Sour, het klassieke aperitief gemaakt van Pisco, limoen en opgeklopt eiwit. In 2015 is hun Pisco uitgeroepen tot ‘Best White Spirit in the World’ door de San Francisco World Spirits Competition. Dit is de grootste, meest invloedrijke, internationale competitie in Amerika, dit betekende de definitieve doorbraak van Pisco.


Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 3159
Wijnkaartnaam Lapostolle Pisco
Land Chili
Herkomst Elqui Valley en Limari Valley
Druif Muscat
Druif omschrijving Pink Muscat en Alexandria Muscat
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 18°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Heerlijk als basis voor cocktails of puur met ijs en een schijfje citroen.
Sluiting Kurk
Alcohol 42,5%

Lapostolle Pisco

Opgericht in 1827 door Jean Baptiste Lapostolle, de Marnier-Lapostolle familie is een maker en producent van likeuren, sterke dranken en premium wijnen, al meer dan zeven generaties lang. Jean Baptiste Lapostolle richtte een distilleerderij op in Neauphle-le-Château, een klein dorpje in de buurt van Parijs. De distilleerderij zou al snel een reputatie verwerven voor zijn fijne likeuren. Maar Jean Baptiste kon het zich toen niet voorgesteld hebben dat, meer dan 180 jaar later, zijn jonge bedrijf zou uitgroeien tot de vijfde grootste koper van Cognac in de wereld. Lapostolle Pisco wordt gemaakt van een selectie van aromatische Muscat druiven, die dubbel gedistilleerd worden in een koperen ketel die voor het maken van Cognac wordt gebruikt. Het resultaat is een intense, zuivere en soepele pisco.

Awards

  • Best White Wine Spirit in the World - 2015, San Francisco World Spirits Competition

Over Lapostolle

De familie Marnier-Lapostolle, oprichter en eigenaar van het wereldbekende likeurmerk Grand Marnier, is ook al generaties lang bezig met het maken van prachtige wijnen. De icoonwijn is Clos Apalta, misschien wel de beste wijn van Zuid Amerika...

Ontdek Lapostolle

Dit is een disclaimer