Mail

Lusco Albariño

Aantrekkelijke Albariño
De Pazo Piñiero wijngaarden, vernoemd naar het 16e eeuwse landhuis, behoren tot de uitzonderlijke gebieden waar de Albariño druif optimaal tot zijn recht komt. Geplant op een bodem van verbrokkeld graniet en gesitueerd in het gedeelte van het D.O. met de minste regenval. Een bijzonder terroir dat de zuivere expressie van de druif tot zijn recht laat komen in een intense wijn met een puur karakter en een levendige frisheid.

Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 1401
Wijnkaartnaam Lusco Albariño
Land Spanje
Regio Rias Baixas
Jaargang 2019
Druif Albariño
Vinificatie De wijn is op lie gelagerd
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 10 - 12°C
Bewaarpotentie 2 jaar na de oogst
Wijn & Spijs Perfect bij tapas, pasta en paella. Ook een heerlijk aperitief.
Sluiting Kurk
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 13%

Lusco Albariño

Lichte gele kleur met een krachtig geurende neus, aroma's van verse kruiden, tropisch fruit en bloemige tonen. Droge smaak met tonen van citrus en grapefruit. Vol, zacht en rond.

Awards

  • James Suckling - 90 Punten (2019)
  • Wine Enthusiast - 91 punten (2019)

Over González Byass

González Byass is een familiebedrijf, opgericht in 1835, gewijd aan het maken van premium sherry’s en brandy’s in Jerez, Spanje. Bekende merken zoals Tio Pepe Fino Sherry, of de pareltjes zoals Matusalem of Apostoles hebben González Byass één van Spanje's meest bekende wijnmerken wereldwijd gemaakt. Traditie, onderzoek en kwaliteit zijn de pijlers van dit wijnhuis, die over bijna twee eeuwen aan ervaring beschikt.

Ontdek González Byass

Dit is een disclaimer