Mail

Masi Campofiorin

Een magische blend van Corvina, Rondinella en Molinara!
Masi is de grondlegger van de techniek van dubbele fermentatie en deze wijn was meer dan 50 jaar geleden de eerste die op de markt kwam. Voeg daarbij de 18 maanden Sloveens en Frans hout en deze "Ripasso" geeft een heerlijk glas vol fruit, kracht en warmte. Heerlijk in balans.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 5003000
Land Italië
Regio Veneto
Jaargang 2018
Druif Corvina, Molinara, Rondinella
Druif omschrijving 70% Corvina, 25% Rondinella, 5% Molinara
Vinificatie Dubbele fermentatie, zodra de verse druiven volledig gefermenteerd zijn vind er een tweede fermentatie plaats na het toevoegen van gedroogde druiven volgens de appassimento methode.
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Lagering omschrijving Minimaal 18 maanden op Sloveens en Franse vaten, daarna minimaal 3 maanden flesrijping
Temperatuur 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 20 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Heerlijk bij pasta’s met rijke sauzen, risotto, gegrild rood vlees en belegen kazen.
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13%
Veganist Ja

Masi Campofiorin

Intense robijnrode kleur. Breed bouquet met aroma’s van rijpe kersen en zoete kruiden, zoals kaneel en vanille. Ronde, rijke en warme smaak met tonen van kersen, bessen en vanille en een uitstekende balans tussen de zuren en zachte tannines. Aantrekkelijke lange afdronk.

Awards

  • James Suckling - 92/100 punten
  • The Wine Advocate - 89/100 punten

Over Masi

Als men aan Amarone denkt, denkt men aan Masi. Een bedrijf met een lange historie dat
staat voor hoge kwaliteit en waar de familie Boscaini al vier generaties aan het roer staat. De wijngaarden liggen in de buurt van het rustieke en mooie Verona. De wijnen van Masi genieten een grote bekendheid en zijn bijna in elk land ter
wereld te verkrijgen. Zoals gezegd is Masi de Amarone specialist bij uitstek.

Ontdek Masi

Dit is een disclaimer