Mail

Antinori Ampio delle Mortelle

Ultieme Carmenere
Nu nog een van de best bewaarde geheimen van Piero Antinori, maar vast niet lang meer. De wijn wordt alom gewaardeerd om zijn unieke karakter en hoge kwaliteit. De naam van de wijn komt voort uit de plaats waar de wijngaarden gelegen zijn, op het Le Mortelle estate. Het huis is in 1999 aangekocht door de familie Antinori met de ambitie om schitterende en verrassende wijnen te maken in een gebied waar met name Sangiovese en Cabernet Sauvignon aangeplant stonden. In de wijnen van Le Mortelle vind je een kruidig aroma afkomstig van de typisch Toscaanse Mortella, een struik met wilde zwarte bes die je overal langs de kust tegenkomt. Deze struik is de inspiratie geweest voor de naam van het huis en ook in het logo van Le Mortelle vind je hem terug.

Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4858180
Wijnkaartnaam Antinori Poggio alle Nane
Land Italië
Regio Toscane
Herkomst Toscana IGT
Jaargang 2018
Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carménère
Bodemtype Klei
Vinificatie Elke druivenras separaat vergist
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Lagering omschrijving 18 maanden op vat, 12 maanden in fles.
Temperatuur 16-18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog zeker 10 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Prachtige combinatie bij goed vlees van de barbecue, wild gerechten en gegrilde groenten.
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14,5%
Duurzaamheid Duurzaam werkend
Veganist Nee

Antinori Ampio delle Mortelle

Donker robijn rood van kleur. In de neus een complex bouquet met aroma's van bosbessen, zwarte peper, cassis, lavendel en drop. Ook de smaak zit vol met verschillende aroma's waaronder tabak, munt en cacao die samen met de volle tannines een rijke en elegante afdronk creëren.

Awards

  • James Suckling - 95 punten (oogst 2017)

Over Antinori

Wie in Italië 'wijn' zegt, zegt 'Antinori'!. Deze familie maakt al meer dan zes eeuwen wijn. Met respect voor tradities van het Toscaanse land houden al 26 opeenvolgende generaties Antinori zich hiermee bezig. Het is het oog voor traditie en innovatie die het huis Antinori heeft gemaakt tot wat het nu is: de top van Italië.

Ontdek Antinori

Dit is een disclaimer