Mail

Antinori Guado al Tasso Superiore 2004

Unieke wijn van Guado al Tasso
De topwijn van het Guado al Tasso estate in Bolgheri. Piero Antinori is altijd betrokken geweest bij de beroemde wijnen uit dit gebied en heeft sinds begin jaren 90 zijn eigen topwijn: Guado al Tasso. Een Bordeauxblend die de laatste jaren de buren (Sassicaia en Ornellaia) naar kroon steekt als topwijn van het gebied. Geweldig krachtige wijn met een lang leven voor zich.

Guado al Tasso heeft elk jaar een andere blend die afhangt van de kwaliteit van de verschillende druiven van dat jaar. Het jaargang 2004 had vrijwel een perfect groeiseizoen met voldoende regen in de winter en geen voorjaarsvorst waardoor de druiven een optimale rijpheid konden bereiken waardoor er Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc in de blend zit. Deze blend geeft als geen ander de complexiteit en elegantie van het Bolgheri terroir weer. Samen met Sassicaia, Ornellaia en Masseto vormt Guado al Tasso de top van het gebied.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4936040
Wijnkaartnaam Antinori Guado al Tasso Superiore 2004
Land Italië
Regio Toscane
Herkomst Bolgheri Superiore DOC
Jaargang 2004
Druif Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah
Druif omschrijving 70% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 10% Syrah
Bodemtype Leem (kiezel en aarde)
Vinificatie RVS
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Lagering omschrijving 20 maanden in nieuwe Frans eikenhouten vaten
Temperatuur 16-18°C
Bewaarpotentie 20 jaar en langer
Wijn & Spijs Heerlijk bij een paddenstoelen risotto, gegrild of gebraden vlees.
Sluiting Kurk
Smaak Vol en houtgelagerd rood
Alcohol 14,5%
Duurzaamheid Traditioneel werkend
Veganist Onbekend

Antinori Guado al Tasso Superiore 2004

Intens robijnrood van kleur. In de geur elegante en expressieve aroma’s van aalbessen, rode kersen en rode pruimen naast wat tonen van rozemarijn, leer en zoethout. De smaak heeft een volle structuur met verfijnde tannine en wat tonen van koffie, cassis en cederhout wat een lange en fijne afdronk geeft.

Awards

  • Robert Parker - 92 Punten (oogst 2004)
  • Falstaff - 93 Punten (oogst 2004)
  • Wine Enthusiast - 92 Punten (oogst 2004)

Over Antinori

Wie in Italië 'wijn' zegt, zegt 'Antinori'!. Deze familie maakt al meer dan zes eeuwen wijn. Met respect voor tradities van het Toscaanse land houden al 26 opeenvolgende generaties Antinori zich hiermee bezig. Het is het oog voor traditie en innovatie die het huis Antinori heeft gemaakt tot wat het nu is: de top van Italië.

Ontdek Antinori

Dit is een disclaimer