Bijkomende informatie
Artikelnummer | 4851 |
---|---|
Wijnkaartnaam | Vivia le Mortelle |
Land | Italië |
Regio | Toscane |
Jaargang | 2019 |
Druif | Ansonica, Vermentino, Viognier |
Bodemtype | Leem (kiezel en aarde) |
Vinificatie | Bij binnenkomst worden de druiven voorzichtig geperst en per druivensoort vergist. Hierna rijpt de wijn nog een aantal maanden op zijn droesem waarna hij wordt gebotteld. |
Lagering | 100% in een roestvrijstalen tank |
Lagering omschrijving | Aantal maanden in roestvrijstalen tanks. |
Temperatuur | 12 - 14°C |
Bewaarpotentie | Op dronk |
Wijn & Spijs | Verfrissend bij salades, lunchgerechten, gegride vissoorten en sushi |
Sluiting | Kurk |
Smaak | Licht, fris en fruitig wit |
Alcohol | 11,5% |
Duurzaamheid | Duurzaam werkend |
Veganist | Nee |
Antinori Vivia
Verfrissende blend uit Maremma. Deze wijn heeft intense aroma’s van rijpe perzik, citroenschil en gesuikerd fruit. Het bloemige karakter van de geur maakt de Vivia fris en zomers. De smaak is rijk en heeft een aangename frisheid met een heerlijk lange afdronk. Perfect in balans. In de wijnen van Le Mortelle vind je een kruidig aroma afkomstig van de typisch Toscaanse Mortella, een struik met wilde zwarte bes die je overal langs de kust tegenkomt. Deze struik is de inspiratie geweest voor de naam van het huis en ook in het logo van Le Mortelle vind je hem terug.Oordeel van De Grote Hamersma: 8,5
n als ze dan toch wat gaan drinken in een restaurant met zeezicht zit dit in het glas. Droog, kruidig, venkelig, met een spoortje anijs, een perzikpartje, mandarijntje, een stevig bittertje. Stevig, sappig en niet al te veel fruitfrivoliteiten.
Dit is een disclaimer