Mail

Noé Pedro Ximénez V.O.R.S.

Buitengewoon zoet!
Noé is de naam van de allerbeste 'PX' van González Byass, de diep donkerbruine, bijna zwarte wijn uit Jerez wordt gemaakt van de pedro ximenez-druif. Aroma's van karamel, appelstroop, gedroogde vijgen, rozijnen en noten. De afdronk is vol, pittig en fluweelzacht.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 1924
Wijnkaartnaam Noé Pedro Ximénez V.O.R.S.
Land Spanje
Regio Jerez de la Frontera
Druif Pedro Ximénez
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 12-14°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Het is al eigenlijk een dessert op zichzelf, maar het combineert ook exceptioneel goed met desserts van bittere chocolade, ijs, en blauwe intense kazen zoals Cabrales of Roquefort.
Sluiting Kurk
Smaak Zoet
Alcohol 15,5%
Veganist Ja

Noé Pedro Ximénez V.O.R.S.

Noé is een sherry uit de exclusieve V.O.R.S. collectie, één van de Very Old Rare Sherry’s van González Byass. De diep donkerbruine, bijna zwarte wijn uit Jerez wordt gemaakt van de pedro ximenez-druif. De druiven worden zongedroogd zodat ze hun exceptionele hoge concentratie aan restsuikers behouden. Aroma's van karamel, appelstroop, gedroogde vijgen, rozijnen en noten. De afdronk is vol, pittig en fluweelzacht.


Awards

  • Decanter World Wine Awards 2020, 97 punten - Platinum
  • Vinalies Francia, Gold 2016
  • Finger Lakes International Wine Competition, Double Gold 2016
  • Decanter, Gold 2016
  • International Wine Challenge, Gold 2016
  • Mundus Vini Gouden Medaille 2019
  • International Wine & Spirits Competition - 90 punten

Over González Byass

González Byass is een familiebedrijf, opgericht in 1835, gewijd aan het maken van premium sherry’s en brandy’s in Jerez, Spanje. Bekende merken zoals Tio Pepe Fino Sherry, of de pareltjes zoals Matusalem of Apostoles hebben González Byass één van Spanje's meest bekende wijnmerken wereldwijd gemaakt. Traditie, onderzoek en kwaliteit zijn de pijlers van dit wijnhuis, die over bijna twee eeuwen aan ervaring beschikt.

Ontdek González Byass

Dit is een disclaimer