Mail

Paul Jaboulet Aîné Crozes-Hermitage Mule Blanche

Grootse Witte Rhone
De witte ezel van Paul Jaboulet, dat klinkt niet heel chique, maar dat is deze wijn wel. Grootse witte wijnen worden veelal gemaakt van Chardonnay met een dosis hout. Maar dat het ook anders kan bewijst Paul Jaboulet met deze wijn. Super gezonde Marsanne en Roussane druiven vormen de basis, de opvoeding op 'Concrete Eggs' doet de rest. Deze tank zorgt voor een natuurlijke circulatie in het vat, het beton zorgt voor micro-oxidatie, maar zonder de afgifte van smaak zoals bij eikenhout. Combineer deze wijn met stevige vis of risotto.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 8916304
Wijnkaartnaam Paul Jaboulet Aîné Crozes-Hermitage Mule Blanche
Land Frankrijk
Regio Rhône
Herkomst Crozes-Hermitage
Jaargang 2020
Druif Marsanne , Roussanne
Lagering 100% in een betonnen vaten
Temperatuur 10-12°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Heerlijk bij gerechten met wit vlees, schaaldieren, truffel, champignons en bij gevogelte in een romige saus.
Sluiting Kurk
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 13%

Paul Jaboulet Aîné Crozes-Hermitage Mule Blanche

Bleke strogele kleur. Mooi aromatisch bouquet met onder meer tonen van witte bloemen, acacia, meidoorn en delicaat hout. Karakteristieke, fruitige en droge wijn met een harmonieuze frisse afdronk.

Awards

  • The Wine Advocate - 95 punten
  • Decanter World Wine Awards - brons

Over Jaboulet

Jaboulet heeft eigen wijngaarden in de Noord-Rhône op de beroemde Hermitageheuvel, in Crozes-Hermitage, Cornas en Saint-Peray. Maar ook in Zuid-Rhône hebben zij wijngaarden in onder meer Châteauneuf-du-Pape, Gigondas en Vacqueras. Tevens wordt al generaties lang samengewerkt met wijnbouwers in alle belangrijke appellations van de Rhônestreek.

Ontdek Paul Jaboulet

Dit is een disclaimer