Mail

Poggio al Cinghiale Sangiovese

De Grote Hamersma: 8
Poggio al Cinghiale betekent ‘Heuvel van het everzwijn’. De regio Emilia-Romagna, waar deze wijn wordt gemaakt, is het leefgebied van het everzwijn. Ze zijn de koning te rijk in dit heuvelachtige gebied waar de Sangiovese weelderig groeit.In deze wijn wordt de Sangiovese aangevuld met een klein beetje Merlot. Deze combinatie van druiven geeft een sappige, zachte en fruitige wijn met aroma’s van kersen, kruiden en chocolade.

Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 6350
Wijnkaartnaam Poggio al Cinghiale Sangiovese
Land Italië
Regio Emilia-Romagna
Herkomst Rubicone IGT
Jaargang 2018
Druif Merlot, Sangiovese
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 14 - 16°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 3-5 jaar te bewaren
Wijn & Spijs Mooie begeleider voor antipasti's, pasta met tomatensaus, lamsgerechten en stevige kazen
Sluiting Kurk
Smaak Licht en fruitig rood
Alcohol 13,5%

Poggio al Cinghiale Sangiovese

Deze robijnrode wijn is gemaakt van Sangiovese druiven met een klein beetje Merlot. Deze combinatie van druiven geeft een sappige, zachte en fruitige wijn met aroma’s van kersen, kruiden en chocolade. Een typerende wijn voor deze regio!

Oordeel De Grote Hamersma: 8 Laat zonder gêne haar hele fruitige hebben en houwen zien. Kersen, viooltjes, rode besjes. Kruidig krokantje zelfs. Misschien komt haar losbandigheid door de aanwezigheid van Merlot. Die brengt vaak het beste in haar naar boven.

Awards

  • 8 - De Grote Hamersma (oogst 2018)

Over Poggio al Cinghiale

Poggio al Cinghiale betekent ‘Heuvel van het everzwijn’. De regio Emilia-Romagna, waar deze wijn wordt gemaakt, is het leefgebied van het everzwijn. Tevens een gebed waar geweldige Sangiovese verbouwd wordt met schitterende rijke wijnen als resultaat.

Over Poggio al Cinghiale

Dit is een disclaimer