Mail

Primus Cabernet Sauvignon

Heerlijke Cabernet van de voet van de Andes
De wijngaarden, waar deze Cabernet Sauvignon groeit, ligt aan de voet van het immense Andes gebergte in de Maipo Valley. Dit zorgt voor een uitermate geschikt klimaat met veel zon en warmte overdag en een verkoeling in de nacht voor een optimaal, langzaam rijpingsproces.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 3216000
Wijnkaartnaam Primus Cabernet Sauvignon
Land Chili
Regio Maipo Valley
Jaargang 2016
Druif Cabernet Sauvignon
Druif omschrijving 100% Cabernet Sauvignon
Bodemtype Alluviaal
Vinificatie Open RVS vat
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Lagering omschrijving 12 maanden in Frans eikenhouten vaten
Temperatuur 16-18°C
Bewaarpotentie 5-10 jaar
Wijn & Spijs Uitstekend bij gegrild rood vlees
Sluiting Kurk
Smaak Vol en houtgelagerd rood
Alcohol 13,5%
Duurzaamheid Biologisch werkend
Veganist Ja

Primus Cabernet Sauvignon

Diep donker paars in kleur. In de neus expressieve aroma's van bramen, bosbessen, zwarte kersen en aalbessen met een hint van vanille en ceder hout. De smaak heeft een volle structuur door de rijpe tannine en veel fruit tonen waardoor de wijn een gelaagde, lange afdronk heeft.

Awards

  • James Suckling - 91 Punten (oogst 2016)
  • Robert Parker - 91 Punten (oogst 2016)

Over Primus

Primus streeft naar het creëren van de beste expressie van wijn van de meest opvallende druiven in onze velden. Elk van de erkende beroepen heeft een onderscheidend zegel waarmee we een uitstekende wijn kunnen leveren.

Druiven voor Primus worden met de hand geoogst in biologisch bewerkte wijngaarden. Gisting vindt uitsluitend plaats in open vijvers met inheemse gisten, waardoor het potentieel van elke variëteit wordt gemaximaliseerd. Dit wordt aangevuld door de veroudering in verschillende containers - en Franse eiken vaten - die hun evolutie voltooien, waarbij het beste fruit van onze valleien wordt omgezet in expressieve wijnen, van grote elegantie, balans en frisheid. Een perfecte aanvulling voor verschillende gastronomische stijlen.

Ontdek Primus

Dit is een disclaimer