Mail

Primus Cabernet Sauvignon

Intens robijnrood.
De wijngaarden van Apalta bevinden zich op een bijzondere locatie beschermd door natuur, omringd door inheemse bossen, waar de Andes en de kust samen komen.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 3216
Wijnkaartnaam Primus Cabernet Sauvignon
Land Chili
Regio Maipo Valley
Jaargang 2016
Druif Cabernet Sauvignon
Lagering Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 16-18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 5 jaar te bewaren
Wijn & Spijs Rosbief, Gegrild vlees
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 13,5%
Duurzaamheid Biologisch werkend

Primus Cabernet Sauvignon

Levendige aroma's van rode bessen, bosbessen en gedroogde kersen, vanille- en cedertonen. Een zachte, zijdeachtige textuur met fijne tannines die zorgen voor een mooie en langdurige afdronk.

Awards

  • Tim Atkin - 92 punten (oogst 2018)
  • James Suckling - 92 punten (oogst 2018)
  • Wine Enthusiast - 90 punten (oogst 2018)

Over Primus

Primus streeft naar het creëren van de beste expressie van wijn van de meest opvallende druiven in onze velden. Elk van de erkende beroepen heeft een onderscheidend zegel waarmee we een uitstekende wijn kunnen leveren.

Druiven voor Primus worden met de hand geoogst in biologisch bewerkte wijngaarden. Gisting vindt uitsluitend plaats in open vijvers met inheemse gisten, waardoor het potentieel van elke variëteit wordt gemaximaliseerd. Dit wordt aangevuld door de veroudering in verschillende containers - en Franse eiken vaten - die hun evolutie voltooien, waarbij het beste fruit van onze valleien wordt omgezet in expressieve wijnen, van grote elegantie, balans en frisheid. Een perfecte aanvulling voor verschillende gastronomische stijlen.

Ontdek Primus

Dit is een disclaimer