Mail

Primus Carménère

Elegante Carménère uit Chili
Dé druif van Chili, die oorspronkelijk uit Bordeaux komt, weet elke keer weer hoge ogen te gooien bij menig wijnliefhebber. Primus heeft voor het maken van deze wijn gebruik gemaakt van druiven uit twee verschillende appellaties; Apalta en Colchagua Valley. De kracht in deze wijn komt uit de wijngaarde van de Colchagua Valley en de finesse ontstaat in de Apalta Valley waar enkele wijngaarden liggen in een beschermd natuur gebied met een unieke bodemsamenstelling.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 3215000
Wijnkaartnaam Primus Carménère
Land Chili
Regio Colchagua Valley
Herkomst Colchagua Valley & Apalta
Jaargang 2019
Druif Carménère
Druif omschrijving 100% Carménère
Bodemtype Leem (kiezel en aarde)
Vinificatie Open RVS vat
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Lagering omschrijving 12 maanden in Frans eikenhouten vaten
Temperatuur 16-18°C
Bewaarpotentie 5-10 jaar
Wijn & Spijs Past goed bij gerechten met rundvlees, lam en stoofschotels
Sluiting Kurk
Smaak Vol en houtgelagerd rood
Alcohol 14%
Duurzaamheid Biologisch werkend
Veganist Onbekend

Primus Carménère

Helder robijn rood met een paarse zweem. In de neus krachtige aroma's van frambozen, aalbessen, rode kersen en pruimen met daarnaast een hint van groene paprika en rozemarijn. De smaak heeft een stevige structuur met zijdenzachte tannines waarbij vooral de rood fruit tonen terug te vinden zijn in de lange afdronk.

Awards

  • Tim Atkin - 93 punten (oogst 2019)
  • Wine Enthousiast - 91 punten (oogst 2019)
  • James Suckling - 93 punten (oogst 2019)

Over Primus

Primus streeft naar het creëren van de beste expressie van wijn van de meest opvallende druiven in onze velden. Elk van de erkende beroepen heeft een onderscheidend zegel waarmee we een uitstekende wijn kunnen leveren.

Druiven voor Primus worden met de hand geoogst in biologisch bewerkte wijngaarden. Gisting vindt uitsluitend plaats in open vijvers met inheemse gisten, waardoor het potentieel van elke variëteit wordt gemaximaliseerd. Dit wordt aangevuld door de veroudering in verschillende containers - en Franse eiken vaten - die hun evolutie voltooien, waarbij het beste fruit van onze valleien wordt omgezet in expressieve wijnen, van grote elegantie, balans en frisheid. Een perfecte aanvulling voor verschillende gastronomische stijlen.

Ontdek Primus

Dit is een disclaimer