Mail

Prunotto Barolo Bussia 2019

Klassiek gemaakte, verfijnde Barolo!
Het paradepaardje van Prunotto. De druiven voor deze wijn groeien in het 'amfitheater' voor het wijnhuis in Bussia, Monforte d'Alba. Gericht op het zuiden/zuid-westen ontwikkelt de Nebbiolo druif hier een prachtige complexiteit. Met deze wijn heeft Prunotto het gebruik van 'single vineyard' vermelding op wijnen uit het gebied geïntroduceerd. Dit was in 1961. De passie voor het wijn maken is doorgegeven van Alfredo Prunotto naar Beppe Colla, wijnmaker en vriend van de familie. Het de hulp van Antinori is Prunotto tot een toonaangevend wijnhuis uitgegroeid met hun klassiek gemaakt Barolo's. Puntgave klassieke wijnen uit Piemonte!

Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 8916764
Wijnkaartnaam Prunotto Barolo Bussia
Land Italië
Regio Piemonte
Herkomst Barolo Bussia DOCG
Jaargang 2019
Druif Nebbiolo
Druif omschrijving 100% Nebbiolo
Bodemtype Kalk
Vinificatie Bij binnenkomst van de oogst worden de druiven met de hand geselecteerd ontsteelt en gekneusd. Maceratie en fermentatie vindt plaats op roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt 18 maanden op vaten van verschillende groottes. hierna wordt de wijn gebotteld.
Lagering Deels op grote houten vaten
Lagering omschrijving zo'n 18 maanden op houten vaten van verschillende groottes, daarna verdere flesrijping.
Temperatuur 16-18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog tot 25 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs De stevige structuur maakt deze wijn de ideale begeleider van onder andere wild en natuurlijk gerechten met truffel, het ‘goud’ uit de regio.
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 14,5%
Duurzaamheid Duurzaam werkend
Veganist Nee

Prunotto Barolo Bussia 2019

Sprankelend robijn rood van kleur met een granaat rode zweem. In de neus expressieve aroma's van zwarte bessen, frambozen rode kers rozenblaadjes en een lichte hint van teer. De smaak heeft een stevige structuur met zijde zachte tannines en een lange afdronk.

Awards

  • James Suckling - 93 punten (oogst 2015)
  • Wine Advocate - 94 punten (oogst 2015)
  • James Suckling - 94 punten (oogst 2016)

Over Prunotto

In 1989 werd Prunotto overgenomen door het Italiaanse kwaliteitshuis Antinori en zonder enige twijfel zijn zij de beste partij die de kwaliteit van de deze topwijnen uit Piemonte kan waarborgen.

Ontdek Prunotto

Dit is een disclaimer