Mail

Prunotto Moscato d’Asti

Heerlijk lichte en frisse bubbel
Door de speciale vinificatie van de muskaatdruif wordt de smaak verhoogt en krijgt de wijn een intens aroma van deze zo karakteristieke druif. Frisse, vriendelijke wijn die rijk aan fruit is. Met in de neus tonen van acacia, honing en meidoorn. De elegante smaak is vol en kent een frisse, plezierige en gebalanceerde afdronk.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4110
Wijnkaartnaam Prunotto Moscato d’Asti
Land Italië
Regio Piemonte
Herkomst D.O.C.G. Moscato d'Asti
Jaargang 2019
Druif Muscat
Druif omschrijving 100% Moscato Bianco di Canelli
Bodemtype Zand
Vinificatie Druiven worden met de hand geoogst en bij binnenkomst gekneusd en geperst. De most fermenteert tot zo'n 5% alcohol, daarna wordt de wijn gekoeld, gefilterd en gebotteld. Zo is er behoudt van natuurlijke zoetheid.
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Lagering omschrijving Geen extra lagering
Temperatuur 10°C
Bewaarpotentie Jong drinken
Wijn & Spijs Heerlijk bij lichtere desserts, vruchten en appelgebak
Sluiting Kurk
Smaak Zoet
Alcohol 7%
Duurzaamheid Duurzaam werkend
Veganist Nee

Prunotto Moscato d’Asti

Intense strogele kleur. Door de speciale vinificatie van de muskaatdruif wordt de smaak verhoogt en krijgt de wijn het intense aroma van deze zo karakteristieke druif. Door deze speciale vinificatie blijft het alcohol laag en daardoor behoud de wijn ook zijn frisheid. Een vriendelijke wijn die rijk aan fruit is met in de neus tonen van acacia, honing en meidoorn. De elegante smaak is vol en kent een frisse, plezierige en gebalanceerde afdronk.

Over Prunotto

In 1989 werd Prunotto overgenomen door het Italiaanse kwaliteitshuis Antinori en zonder enige twijfel zijn zij de beste partij die de kwaliteit van de deze topwijnen uit Piemonte kan waarborgen.

Ontdek Prunotto

Dit is een disclaimer