Mail

Ritual Chardonnay

Volle Chardonnay uit Chili
De Casablanca-vallei heeft een koel klimaat en bevind zich 30 kilometer van de Stille Oceaan waarvan een zachte bries en vroege ochtendmist de perfecte omstandigheden creëert voor het produceren van koel klimaat wijnen. In de wijngaarden, waar deze Chardonnay geproduceerd wordt, bestaat de grond voornamelijk uit los gebrokkelde stukken graniet waardoor er weinig water wordt vast gehouden. Dit resulteert in de gewenste stress bij de wijnranken zodat elke druif beter geconcentreerd sap aanmaakt om een mooie fruit gedreven Chardonnay voort te brengen.

Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 3205000
Wijnkaartnaam Ritual Chardonnay
Land Chili
Regio Casablanca Valley
Jaargang 2018
Druif Chardonnay
Vinificatie Deels in betonnen vaten en deels in houten vaten
Lagering Deels in een betonnen vat, Deels op eikenhouten vaten
Lagering omschrijving 20% in betonnen vaten, 20% in nieuw eiken vaten, 60% in gebruikt eiken vaten
Temperatuur 12°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Schaal en Schelp dieren, salades en kip
Sluiting Kurk
Smaak Romig en elegant wit
Alcohol 14%
Duurzaamheid Biologisch gecertificeerd
Veganist Nee

Ritual Chardonnay

Een elegante wijn van geelgroene kleur, met expressieve aroma's van grapefruit, mandarijn en zachte hazelnoottonen verweven met subtiele hints van eik en vanille. Zachte, elegante en romige textuur met opmerkelijke rondheid en een lange afdronk.

Awards

  • James Suckling - 93 punten (oogst 2019)

Over Ritual

Ritual is een taak die met toewijding wordt gedaan. Het verbindt ons met het land dat we cultiveren, met gezonde grond en met de dagelijkse rituelen van ambachtelijke wijnbereiding.
De uitwerking van een goede wijn wordt ondergedompeld in rituelen en gegrond in het terroir. We streven ernaar expressieve wijnen te maken die een echte weerspiegeling zijn van deze speciale plek.

Ontdek Ritual

Dit is een disclaimer