Mail

Tio Pepe Alfonso Oloroso Seco 0,375 ltr.

Ongelofelijke oloroso
Oloroso is een wijn gemaakt van palomino druiven. De bijzondere structuur dat het toont bij de eerste keuring is dat het bestemd zal zijn voor oxidatieve rijping. Hierdoor zal de wijn gefortificeerd worden tot een 17% alcohol gehalte, waardoor het ontstaan van de flor preventief verhinderd wordt en het verder kan ontwikkelen in een oxidatieve omgeving. Dit zal resulteren in een gestructureerde en complexe wijn.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 1919
Wijnkaartnaam Tio Pepe Alfonso Oloroso Seco
Land Spanje
Regio Jerez de la Frontera
Jaargang 2000
Druif Palomino Fino
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 12-14°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs De wijn is een prima begeleider voor rood vlees en fazant.Het is perfecte combinatie voor stoofschotels en casseroles; met name gelatine-achtig vlees zoals ossestaart of varkenswangen.
Sluiting Kurk
Smaak Zoet
Alcohol 16%

Tio Pepe Alfonso Oloroso Seco 0,375 ltr.

Variërend van amber tot diepe mahonie in kleur, hoe donkerder de wijn hoe langer het heeft gerijpt. Warme, ronde aroma's die zowel complexe als krachtig zijn. Overwegend nootachtig bouquet (walnoten), met aroma's van toast, vegetale en balsamico achtige tonen die doen denken aan edel hout, tabak en herfst bladeren. Oloroso is merkbaar kruidig met dierlijke tonen en een hint van truffels en leer. Mooie volle aroma's die de mond vullen. Krachtig en rond van smaak. Fluweelzacht in de mond als gevolg van glycerine. De aroma's blijven lang circuleren in de mond, waardoor andere aroma's vrijkomen van hout. De afdronk is elegant en droog.

Awards

  • Robert Parker – Wine Advocate 95 punten

Over González Byass

González Byass is een familiebedrijf, opgericht in 1835, gewijd aan het maken van premium sherry’s en brandy’s in Jerez, Spanje. Bekende merken zoals Tio Pepe Fino Sherry, of de pareltjes zoals Matusalem of Apostoles hebben González Byass één van Spanje's meest bekende wijnmerken wereldwijd gemaakt. Traditie, onderzoek en kwaliteit zijn de pijlers van dit wijnhuis, die over bijna twee eeuwen aan ervaring beschikt.

Ontdek González Byass

Dit is een disclaimer