Mail

Tio Pepe Vina AB Amontillado Seco 0,375 ltr.

Mooie complexe sherry
Amontillado is een hele unieke wijn als gevolg van haar dubbele rijpingproces: ten eerste rijpt deze wijn onder flor van het type Fino of Manzanilla, gevolgd door een periode waarin de flor zachtjes aan verdwijnt en de wijn blootgesteld wordt aan oxidatie. Gemaakt van palomino druiven, deze fusie van rijpings processen maakt van de Amontillado een buitengewoon complexe en intrigerende wijn.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 1918
Wijnkaartnaam Tio Pepe Vina AB Amontillado Seco 0,375 ltr.
Land Spanje
Regio Jerez de la Frontera
Jaargang 2000
Druif Palomino Fino
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 12-14°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 10 jaar te bewaren
Wijn & Spijs Het is een ideale wijn als begeleider van diverse soorten soepen, wit vlees, blauwe vis (tonijn), wilde paddenstoelen en half belegen kazen.
Sluiting Kurk
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 15%

Tio Pepe Vina AB Amontillado Seco 0,375 ltr.

Dit is een elegante wijn die van bleek topaas tot amber in kleur varieert. Zijn subtiele, delicate bouquet heeft aroma's van hazelnoot en donkere tabak. Licht en soepel in de mond met een evenwichtige zuurgraad, zowel complex als verleidend, leidend naar een droge en aanhoudende lange afdronk met hints van noten en hout.

Over González Byass

González Byass is een familiebedrijf, opgericht in 1835, gewijd aan het maken van premium sherry’s en brandy’s in Jerez, Spanje. Bekende merken zoals Tio Pepe Fino Sherry, of de pareltjes zoals Matusalem of Apostoles hebben González Byass één van Spanje's meest bekende wijnmerken wereldwijd gemaakt. Traditie, onderzoek en kwaliteit zijn de pijlers van dit wijnhuis, die over bijna twee eeuwen aan ervaring beschikt.

Ontdek González Byass

Dit is een disclaimer