Mail

Umani Ronchi Vellodoro Pecorino Terre di Chieti IGT

De wijn met een 'gouden vacht'
De aanbouw van Pecorino was bijna verdwenen vanwege de zeer lage productie en voorheen lagere kwaliteit. In 2005 nam Umani Ronchi het initiatief om deze inheemse variëteiten de plek te geven die ze verdienen. Dankzij veel inzet en liefde staat de Pecorino weer op het hoogste podium in Abruzzo. De naam van de Pecorino-druivensoort, ook wel bekend als "druif van het schaap", is afgeleid van de sterke verband tussen schapenhouderij en landbouw en de aanwezigheid van deze druivensoort in de gebieden van de herders. Vellodoro refereert aan de gouden vacht van het schaap.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 8916231
Wijnkaartnaam Umani Ronchi Vellodoro Pecorino Terre di Chieti IGT
Land Italië
Regio Abruzzen
Jaargang 2019
Druif Pecorino
Bodemtype Kalk
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 10 - 12°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Ideaal bij visgerechten, verse kazen, pasta en soepen.
Sluiting Kurk
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 12,5%
Veganist Nee

Umani Ronchi Vellodoro Pecorino Terre di Chieti IGT

Een druif bekend om zijn hoge concentratie in aroma's en prachtige zuurgraad. Een neus van buxus, appel en citrus. In de smaak een explosie van indrukken, kracht en fraicheur compleet in balans.


Over Umani Ronchi

Het verhaal van Umani Ronchi begint in 1957 in Cupramontana, in het hart van Verdicchio Classico. Ondertussen staat nu alweer de 3e generatie aan het roer van dit top familiebedrijf. De constante zoektocht naar de beste gebieden, technieken en vakmanschap hebben het kleine bedrijf van de familie Bianchi-Bernetti in staat gesteld te groeien en tegelijkertijd de authenticiteit en focus op kwaliteit te waarborgen

Ontdek Umani Ronchi

Dit is een disclaimer