Mail

Buitenverwachting Sauvignon Blanc

De grote Hamersma: 9-
In het prachtige gebied Constantia produceert Eigenaar Lars Maack samen met wijnmaker Brad Paton eigenlijk alleen maar wijnen in het topsegment. Hun Sauvignon Blanc is de referentie voor velen als het gaat om hoe een Sauvignon Blanc uit Constantia moet smaken. Peperig, fris en zuiver. Kan ook enkele jaren ouderen.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 3811
Wijnkaartnaam Buitenverwachting Sauvignon Blanc
Land Zuid-Afrika
Regio Constantia
Herkomst Husseys Vlei
Jaargang 2020
Druif Sauvignon Blanc
Bodemtype Graniet
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 10-12°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 5-6 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Heerlijk als aperitief of bij gerechten met schelp- en schaaldieren, vis, gevogelte, wit vlees en varkensvlees.
Sluiting Kurk
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 13%
Veganist Nee

Buitenverwachting Sauvignon Blanc

Bleke citroengele kleur. Buitengewoon mooie Sauvignon Blanc met een enorme complexiteit en aroma’s van kruisbessen, groene peper, groene vijgen en grassige tonen. De mooie zuurgraad geeft een heerlijk fris en droog karakter. Lange aanhoudende afdronk.

Oordeel van De Grote Hamersma: 9-
Niet geheel onverwacht: een knalgroene uitvoering. Het is een stijl die meerdere wijnmakers in Zuid-Afrika aanhangen. Geeft hun wit een andere kick dan hun soortgenootjes uit de Loire of die altijd maar weer opstuivende types uit Nieuw-Zeeland. Aldus: groene appel, groen als gras, groene kruiden, groene tomaten, groene (edoch rijpe) paprika, niet te rijpe kruisbessen en yuzuzuren kraak en smaak.

Awards

  • 9- - De Grote Hamersma (oogst 2019)
  • Platter's Wine Guide 4 sterren (oogst 2016)

Over Buitenverwachting

Wijnmaker Herman Kirschbaum en eigenaar Lars Maack zijn reeds 20 jaar een team. In het prachtige gebied Constantia produceren zij eigenlijk alleen maar wijnen die tot het topsegment behoren. De Buitenverwachting dus!

Ontdek Buitenverwachting

Dit is een disclaimer