Sherry Week

De 9de internationale sherry week, met meer dan honderd verschillende events in 17 landen. Deze week, van 7 tot 13 november zullen Sherry-liefhebbers over de hele wereld hun favoriete versterkte wijnen uit Zuid-Spanje openen, drinken en combineren tijdens het grootste jaarlijkse feest van Sherry Wine. Liefhebbers worden getrakteerd op Sherry-proeverijen, creatieve cocktails & masterclasses, waarbij ze nieuwe en onverwachte smaakcombinaties ontdekken van deze veelzijdige wijn. Van droge, crispy fino tot nootachtige amontillado en complexe, aromatische palo cortado.


Wil je deze week volgen dan doe je dat via de hashtag #sherryweek op social media. Voor alle activiteiten in Jerez kun je het account @sherrywinesjerez volgen, om er zeker van te zijn dat je niets mist.


Over Sherry
Sherry is er in alle smaken, van kurkdroog tot intens zoet. Dat is de reden waarom je met sherry vele wijn-spijs combinaties kunt maken zoals met vlees, wild, vis, zeevruchten, kaas en desserts. En het mooie is, sherry past bij smaken die niet altijd makkelijk met wijn te combineren zijn. Neem olijf, tomaat, amandel of ei, ingrediënten die veel in tapas worden gebruikt.


González Byass – Tío Pepe
Tio Pepe is één van de meest bekende namen in de wereld van Sherry. Daarnaast is het ook één van de mooiste wijnhuizen van de wereld (nummer 6 in World’s Best Vineyards). Sinds 1835 worden vlakbij de zuid Spaanse stad Jerez de la Frontera diverse soorten Sherry gemaakt; van de droge Fino tot de zoete PX. Onder de iconische sherry’s vallen onder andere de Fino Tio Pepe, de zoete Nectar Pedro Ximenez en de minimaal 30 jaar oude V.O.R.S. Ter gelegenheid van de International Sherry Week organiseert Tío Pepe aanstaande donderdag 10 november om 19:00 uur een online Sherry proeverij in het Engels. Deze is live te volgen op het Instagram account @Tiopepewines. De Sherry’s die geproefd worden zijn, Tio Pepe, Viña AB, Alfonso, Leonor, Solera 1847 en Nectar.