Mail

Vinas del Vero Finca LaPiedra Gewürztraminer

Ideaal aperitief
Een heerlijke frisse Gewurztraminer! Deze bijzondere druif geeft een zeer aromatische smaak aan de wijn en de wijnmakers van Vinas del Vero weten de wijn ook nog fris en zeer fruitig te maken. Kortom een unieke en zeer smaakvolle wijn. Perfect als aperitief of bij gekruide (Aziatische) gerechten.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 1462
Wijnkaartnaam Finca LaPiedra Gewürztraminer
Land Spanje
Regio Somontano
Jaargang 2019
Druif Gewürztraminer
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 8 - 10°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Een goede match met allerlei aperitieven, foie gras, gerookt vlees, exotische gerechten en vette kazen. Het is ook een ideaal welkomstdrankje.
Sluiting Schroefdop
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 12,5%

Vinas del Vero Finca LaPiedra Gewürztraminer

De wijn is helder geel van kleur, met groenachtige tinten. Het vertoont een breed palet aan aroma's, van bloemen en exotische vruchten. In de mond is het vanaf het begin soepel en vol, met deze sensaties tot de finish. Deze wijn heeft een bijzondere smaak en zal je niet snel vergeten. Vernoemd naar “De Steen”, die in allerlei vormen wordt gevonden in de wijngaarden in Somontano. Het gebied ligt in het noorden van Spanje. Door de ligging tussen de Pyreneeën en de Middellandse zee blijft het hier aangenaam koel en krijgen de druiven een frisse, fruitige smaak.

Awards

  • James Suckling - 91 punten ( oogst 2020)
  • James Suckling - 90 punten (oogst 2018)

Over Vinas del Vero

Somontano (Noord Spanje) bestaat uit spectaculaire landschappen met kliffen en ravijnen rond de rivier de Vero, waar kleine middeleeuwse dorpen, gebouwd van steen, zijn verscholen aan de voet van de Pyreneeën. Door deze unieke de ligging tussen de bergen en de Middellandse zee blijft het hier aangenaam koel en krijgen de druiven een frisse, fruitige smaak. Die frisheid is kenmerkend voor het gebied en kom je dan ook tegen in de wijnen van Viñas del Vero.

Dit is een disclaimer