Mail

Faiveley Echezeaux "En Orveaux" Grand Cru

Top Pinot Noir van de beroemde clos "En Orveaux"
De eerste verschijnselen van Echezeaux dateren uit het einde van de 13e eeuw. De monniken van de abdij van Citeaux waren zich bewust van de uitstekende kwaliteit van dit terroir en zijn wijnen en hadden
bepaalde percelen verhandeld om grond te verwerven in Echezeaux. Het perceel van Faiveley ligt in een van de Subklimaten van de appellation: "En Orveaux". Het ligt op een helling in de buurt van de Chambolle-Musigny 1er
Cru "La Combe d'Orveau". De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd. Het aandeel ontsteelde druiven en hele clusters varieert afhankelijk van de vintage. De wijnen worden dagelijks geperst om kleur, tannines en aroma's uit de schil van de druiven halen. Na een vattingsperiode van 19 dagen is de alcoholische gisting voltooid. De vrijloopwijn wordt afgevoerd met behulp van een zwaartekrachtsysteem terwijl de draf langzaam en voorzichtig wordt geperst om een ​​uitzonderlijk zuivere pers te verkrijgen wijn. De wijnen rijpen 16-18 maanden in Franse eikenhouten vaten (60% nieuwe eik en 40% vaten voor één wijn) die zijn geselecteerd vanwege hun fijne korrel en matige toast. de wijnen worden in onze kelders gerijpt bij een constante, natuurlijke hygrometrie en temperatuur.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 8916414
Wijnkaartnaam Faiveley "Echezeaux en Orveaux" Grand Cru
Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Herkomst Echezeaux "En Orveaux"
Jaargang 2020
Druif Pinot Noir
Bodemtype Mergel
Vinificatie 19 dagen in houten cuves
Lagering 100% op grote houten vaten
Lagering omschrijving 16-18 maanden op Frans eiken, 60% nieuw en 40% gebruikte vaten.
Temperatuur 16°C
Bewaarpotentie 10 tot 25 jaar
Wijn & Spijs Combineert goed met Wildgerechten, roquefort saus, stevig vlees
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14,5%
Veganist Nee

Faiveley Echezeaux "En Orveaux" Grand Cru

Heldere robijnrode tint en een verleidelijke neus met fruitige en geroosterde tonen. Het gehemelte is glad en fruitig met zijdezachte tannines en een lange, aanhoudende afdronk. Deze grand cru biedt een stevige, uitgebalanceerde structuur en uitstekend verouderingspotentieel.

Over Domaine Faiveley

Al 200 jaar de haute couture van de Bourgogne. Domaine Faiveley werd in 1825 door Pierre Faiveley opgericht en is ondertussen uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze en gerenommeerde wijnbedrijven in de Bourgogne.

Ontdek Domaine Faiveley

Dit is een disclaimer