S.PELLEGRINO YOUNG CHEF ACADEMY

Na vijf succesvolle eerdere edities opent S.Pellegrino opnieuw de inschrijvingen voor de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition. In deze wereldwijde competitie gaan jonge chefs de strijd met elkaar aan. Wie zal de toekomst van gastronomie bepalen? S.Pellegrino zoekt met een jury van gerenommeerde chefs naar het antwoord. Nederlandse chef Jet Loos bereikte vorig jaar nog de finales. Culinaire talenten die in haar voetsporen willen treden kunnen zich tot 19 juni 2024 aanmelden.



S.PELLEGRINO YOUNG CHEF ACADEMY COMPETITION  
De S.Pellegrino Young Chef Academy is een internationaal initiatief dat culinaire talenten uitdaagt hun gastronomische grenzen te verkennen. De deelnemende chefs – allemaal 30 jaar of jonger – ontwikkelen tijdens de competitie ieder een eigen signature gerecht waarmee ze op één bord hun culinaire visie voorschotelen. Uit duizenden ingezonden gerechten selecteert de vakjury de meest veelbelovende recepturen. De gekozen chefs strijden in 15 regionale finales voor een plek in de finales, waar weer 15 chefs koken voor de grote titel ‘Best Young Chef’. 


Naast de competitie biedt de S.Pellegrino Young Chef Academy bovenal een platform voor educatie en een gigantisch culinair netwerk. Gedurende de competitie worden deelnemers nauwlettend begeleid door wereldberoemde chefs die hen helpen hun visie voor de toekomst op het bord te krijgen en hun culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.


Stefano Bolognese, S.Pellegrino’s International Business Unit Director: ‘De laatste editie van de competitie had een recordaantal aanmeldingen, met meer dan 4000 inschrijvingen en 166 chefs die kookten in de eerste regionale ronde. Het maakt ons trots om zoveel jonge talenten bij elkaar te zien die met zoveel passie werken. Dit versterkt ons geloof in dit project nog meer. En we kunnen daarom niet wachten tot de start van de competitie.’



NEDERLANDS BESTE JONGE CHEFS
Afgelopen jaar bracht Jet Loos (De Treeswijkhoeve**) met mentor Dick Middelweerd tot de wereldwijde finales in Milaan met haar gerecht ‘Flavour of the Sea’. Ze werd eerder voorgegaan door Friso van Amerongen (Rijks*) die in 2019 met Joris Bijendijk als mentor afreisde naar de regionale finales. En ook Rik Veen (Lutum), Eddie Meijboom (Fris), Pasquale Carfora (Aroma) deden als Nederlandse regionale finalisten mee aan de competitie. Jet Loos: Er is eigenlijk maar één platform voor jonge, aankomende chef. Deze competitie. Je leert er zoveel van. Op alle fronten. Als mens en chef.’


AANMELDEN
Chefs die zich culinair uit willen dagen kunnen zich tot 19 juni 2024 aanmelden door het recept van een signature gerecht in te sturen waarmee ze hun persoonlijke visie, unieke vaardigheden en creativiteit op het bord laten terugkomen. Uit alle internationale aanmeldingen worden per regio de meest veelbelovende gerechten geselecteerd. Deze chefs strijden in de regionale finales voor een plek in de finale in Milaan. De regionale finales voor Noord-Europa zijn dit jaar op 3, 4 en 5 november in Amsterdam.