Mail

Faiveley Mazis-Chambertin Grand Cru

Bijzondere Chambertin
Dit perceel is vernoemd naar de kleine huisjes die bekend staan ​​als "Mazis" die hier vroeger stonden. Het is de meest noordelijke Grands Crus van Gevrey-Chambertin . Ons perceel ligt in de "Mazis Haut" (bovenste Mazis) en biedt een uniek terroir bestaande uit een alluviale kegel waar puin uit de vallei zich heeft verzameld. De wijnen die in dit klimaat worden geproduceerd, zijn verleidelijk, levendig en zeer diep. De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd. Het aandeel ontsteelde druiven en hele clusters varieert afhankelijk van de vintage. De wijnen worden dagelijks geperst om kleur, tannines en aroma's uit de schil van de druiven halen. Na een vattingsperiode van 19 dagen is de alcoholische gisting voltooid. De vrijloopwijn wordt afgevoerd met behulp van een zwaartekrachtsysteem terwijl de draf langzaam en voorzichtig wordt geperst om een ​​uitzonderlijk zuivere pers te verkrijgen wijn. De wijnen rijpen 16-18 maanden in Franse eikenhouten vaten (60% nieuwe eik en 40% vaten voor één wijn) die zijn geselecteerd vanwege hun fijne korrel en gematigde toast. de wijnen worden in onze kelders gerijpt bij een constante, natuurlijke hygrometrie en temperatuur.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 8916421
Wijnkaartnaam Faiveley Mazis-Chambertin Grand Cru
Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Herkomst Mazis-Chambertin
Jaargang 2020
Druif Pinot Noir
Druif omschrijving 100% Pinot Noir
Bodemtype Kalk
Vinificatie 19 dagen in houten vaten
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Lagering omschrijving 16-18 maanden op Frans eiken (60% nieuw eiken)
Temperatuur 16°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 10 tot 25 jaar te bewaren
Wijn & Spijs Perfect bij steak, eendenborst en lam.
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13,5%
Duurzaamheid Duurzaam gecertificeerd
Veganist Nee

Faiveley Mazis-Chambertin Grand Cru

Deze wijn onthult een diepe robijnrode tint en intense tonen van eikenhout, kruiden en rood fruit op de neus. De smaak biedt dezelfde aroma's en de neus een harmonieuze combinatie van fruitige en eiken tonen. Met zijn zachte tannines en lange, aanhoudende afdronk, is deze goed uitgebalanceerde wijn het toppunt van elegantie.

Over Domaine Faiveley

Al 200 jaar de haute couture van de Bourgogne. Domaine Faiveley werd in 1825 door Pierre Faiveley opgericht en is ondertussen uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze en gerenommeerde wijnbedrijven in de Bourgogne.

Ontdek Domaine Faiveley

Dit is een disclaimer