SAIL op Scheveningen

Van 20 t/m 23 juni was onze hofstad de organisator van hun eigen versie van het wereldberoemde zeilevenement; ‘SAIL op Scheveningen’. Hét evenement om 24 unieke Tall Ships gratis te bewonderen, aan boord te stappen van zo’n bijzonder schip én te genieten van de programmering op de kade.


De eerste editie van dit evenement was een ongekend succes. Maar liefst 220.000 personen bezochten het evenement dat van donderdag tot en met zondag plaatsvond. Sail op Scheveningen ging op donderdagochtend direct spectaculair van start met de Sail-In Parade, een indrukwekkende optocht van alle 24 Tall Ships.

Op vrijdag presenteerden de bemanningsleden zich feestelijk aan het publiek en vond de uitreiking van de Liberty Tall Ships Regatta plaats. Zaterdag en zondag maakte het publiek massaal gebruik van de gelegenheid om de schepen gratis te bezoeken en ook de kinderactiviteiten waren een enorm succes.Op zondagmiddag werden de schepen en hun bemanningsleden uitgezwaaid door de vele duizenden bezoekers op het strand, de boulevard en de kade.


Een evenement met een enorm goede sfeer, tevreden bezoekers en een grote lokale betrokkenheid. Wij zijn er dan ook trots op dat de organisatie heeft gekozen voor de wijnen van het Zuid-Afrikaanse Boschendal. Deze werden geschonken aan boord van vele schepen en iedere bezoeker kon op de kade deze wijnen kopen.