International Sherry week: Go on a Sherry trail in Amsterdam


8 t/m 14 oktober is het international sherry week, waarbij verschillende bars en restaurants stil staan bij de wijn uit Zuid-Spanje, die momenteel bezig is met een serieuze comeback.

Sherry beleefde zijn hoogtijdagen in de jaren zeventig, waarbij menig vrouw destijds een sherry dieet volgde om de overtollige kilo’s kwijt te raken. Inmiddels is sherry geen drankje meer voor oude mensen en is het op cocktail en culinair gebied een zeer aantrekkelijk product.

Sherry bars in Londen, New York en Hong Kong schieten als paddenstoelen uit de grond en serveren deze wijn aan een jong publiek. Ook in Nederland zien we deze ontwikkeling en zodoende wordt het tijd om op zoek te gaan naar de beste cocktailbars in Amsterdam, waar je tijdens de International Sherry week, verrassende combinaties kan proeven.

Hierbij de top 3 van (Sherry) Cocktail bars die je zeker moet bezoeken!

Tales and spirits: is zeker een bezoekje waard. Binnen ziet het er ongedwongen maar toch stijlvol uit. Naast een zeer uitgebreide cocktailkaart waarbij elke cocktail een grappige naam heeft, krijg je ook een glas water en chips van het huis. Kortom, een fijne plek om met een vriend(in) bij te kletsen.

Door 74: staat bekend als een van de beste cocktailbars in Amsterdam. Ze noemen dit een speakeasy cocktailbar. Je weet wel, een bar waar je via via van hoort en waarvan niemand de exacte locatie wee. De buitenkant is volledig zwart en je moet dus echt zoeken naar de deur. Het thema is gebaseerd op de tijden van drooglegging in de jaren 20. In deze tijd werden bars op allerlei geheime locaties verstopt. Tip: maak een reservering om teleurstelling te voorkomen.

Flying Dutchmen cocktails: wat krijg je als de beste vrouwelijke bartender van de wereld samen met (misschien wel) de beste bartender van het land een cocktailbar opent? Exact: Flying Dutchmen Cocktails. Tess Posthumus (top 4 beste bartenders in de wereld) en Timo Janse (Oprichter Door 74), hebben een grandioze cocktailbar die zich richt op de klassieke cocktails van de vorige generatie bartenders. Ook een Sherry cocktail met een oeroud merk als Tio Pepe, mag daar niet in ontbreken.
Tijdens de international sherry week (8 t/m 14 oktober) kun je hier dan ook een 1+1 gratis Sherry cocktail krijgen bij het noemen van het codewoord: “Tio Pepe”.

Enjoy! Nog niet uitgeproeft? HIER staat een volledige trail waar je je vrienden mee kan verassen. Kijken of je de “Hiding in plain sight” bar kunt halen!